Oamenii de ştiinţă chinezi sunt acuzaţi că se joacă de-a Dumnezeu, prin crearea de maimuţe clonate monstruoase


Oamenii de știință chinezi au fost acuzați că se comportă ca dr. Frankenstein în viața reală, jucându-se de-a Dumnezeu, prin clonarea maimuțelor și editarea genelor bebelușilor, scrie cotidianul britanic The Sun. O parte din munca lor a fost numită „monstruoasă”, în timp ce alte cercetări ar putea aduce beneficii, prin găsirea de remedii pentru bolile Parkinson și Alzheimer.

Deşi şi alte state din lume (precum SUA și Marea Britanie) efectuează multe experimente pe primate în fiecare an, China a devenit, de departe, capitala mondială a cercetărilor asupra maimuțelor și primatelor. În mod incredibil, Institutul de Neuroștiință (ION) din Shanghai, a clonat anul trecut 5 maimuțe de la un macac adult care a fost editat genetic. Rezultatul a fost acela că puii de maimuţă erau născuţi intenționat cu o mutație care le perturba ciclul de veghe-somn. Dându-le maimuțelor noi medicamente pentru a trata afecțiunile preexistente ale creierului lor, oamenii de știință speră să dezvolte tratamente pentru boli precum boala Alzheimer.

Nu este de mirare că ION a fost supranumit „CERN-ul neurobiologiei primatelor”. Institutul a clonat cu succes 2 maimuțe macac în 2018, oferindu-le experților încredere să înainteze în experimente ulterioare.

Trebuie de remarcat totuşi că, în timp ce China permite manipularea genetică asupra animalelor, a interzis utilizarea editării genelor la oameni – dar asta nu a oprit pe unii dintre oamenii de știință „să se joace de-a Dumnezeu” cu copiii încă nenăscuți. De exemplu, savantul He Jiankui a zguduit lumea științifică când a dezvăluit faptul că a modificat embrionii unor fete gemene în 2018.

Dar, de ce astfel de experimente au fost numite „monstruoase” de alți cercetători din cadrul comunității științifice? Experții susțin că editarea genelor la oameni ar putea „împărți oamenii în subspecii” și provoca mutații, probleme genetice și chiar cancer.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): thesun.co.uk

P.S. Probabil că şi în trecutul îndepărtat al omenirii s-au făcut experimente genetice cu oameni. Să ne aducem aminte de ciclopii din legende, fiinţe cu un singur ochi în frunte.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO