Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Figurina Nampa, artefactul care i-a şocat pe oamenii de ştiinţă! Are 2 milioane de ani vechime, iar oamenii moderni nu trăiau atunci!


figurina nampaUn artefact care reprezintă o mică figură umană a fost găsit în 1889, atunci când muncitorii forau după un puţ de apă bine în apropiere de Nampa, în sud-vestul statului Idaho (SUA). Artefactul format în lut este un mister adevărat, care a uimit oamenii de ştiinţă mai mulți ani.

„Pentru a se ajunge la el, a trebuit mai întâi să se treacă prin 15 metri de pământ, apoi prin 5 metri de bazalt şi, după aceea, prin straturi alternative de lut și nisipuri mișcătoare, până la o adâncime de aproximativ 100 de metri, atunci când pompa de nisip a început să aducă numeroase bile de lut, unele dintre ele mai mult de cinci centimetri în diametru, fiind acoperite cu oxid de fier„, scria geologul George Frederick Wright în cartea sa Originea și vechimea omului” (1912).

Oricum, nu există nicio îndoială a faptului că această figurină a venit din adâncuri, trasă fiind de pompa de nisip. Căci, atunci când muncitorii au dat peste un strat de lut, la mai bine de 100 de metri în jos, pompa „a scuipat” brusc o bucată de lut maronie formată într-o figurină mică.

Obiectul este de aproximativ 4 centimetri lungime, fiind remarcabil pentru perfecțiunea cu care reprezintă forma umană. Este un personaj feminin și are trăsături care aduce aminte de centrele clasice de artă, a mai scris acelaşi geolog Wright.

Profesorul Putnam de la Universitatea Harvard a constatat, prin analiza microscopică, că particulele de cuarț aflate sub brațul drept păpușii au fost cimentate cu molecule de fier. Acest lucru indică de asemenea o vârstă mare a artefactului, nefiind niciun motiv să credem că el ar fi de fabricație recentă. Artefactul a fost profund colorat cu oxizi de fier din depozitele aflate la 100 de metri adâncime. Dar, straturile de la această adâncime au aproximativ 2 milioane de ani!

Cine a creat această figurină? Michael Cremo, în celebra sa carte Istoria ascunsa a rasei umane„, ne spune următoarele: „Această figurină sugerează că oamenii moderni trăiau în America acum aproximativ 2 milioane de ani, căci numai oamenii moderni ar fi putut crea aşa ceva. Dar, conform teoriilor darwiniste actuale privind evoluţia umană, figurina Idaho ar fi putut fi realizată doar de către oamenii moderni care au trăit pe Pământ în urmă cu circa 200.000 de ani”. Însă, cele mai vechi statui de figuri umane de un grad de măiestrie similară cu cea a statuetei Idaho datează din paleoliticul târziu european, în urmă cu aproximativ 20.000 sau 30.000 de ani.Aşadar, teoria darwinistă iar dă din nou rateuri!

Mulți oameni de știință au investigat această figurină extrem de controversată și au efectuat teste diverse la scurt timp după descoperire. Ei au fost de acord figurina este autentică și are origini foarte vechi.

 


Lasă un comentariu