Dezgroparea mormintelor primilor domnitori valahi – o conspiraţie maghiară pentru demonstrarea originii cumane migratoare a poporului român


Nu ştiu câţi dintre voi aţi remarcat, dar acum câteva zile a apărut o ştire interesantă despre istoria României. E vorba despre dezgroparea mormintelor primilor domnitori români din casa Basarabilor, pentru prelevarea ADN-ului şi stabilirea originii acestora. Citez de pe Yahoo News:

„Un proiect senzaţional, realizat pentru prima dată în România, ar putea duce la aflarea originii unor personaje istorice de prim rang, respectiv Mircea cel Bătrân şi Vlaicu Vodă. Deja un eveniment fără precedent a avut loc la Biserica Domnească din Curtea de Argeş. Mormântul lui Vlaicu Voda a fost deschis după aproape 700 de ani. Oamenii de ştiinţă vor preleva probe ADN care să ateste dacă cei din dinastia Basarabilor, întemeietorii Ţării Româneşti, aveau sânge autohton, sau erau de altă origine. În cărţile de istorie sunt numiţi domnitori români. De-a lungul timpului au aparut însă multe teorii privind originea lor. Una dintre aceastea susţine că Basarab I Întemeietorul ar fi fost fiul unei căpetenii de origine cumană, un popor venit din stepele Asiei în zorii Evului Mediu. Adică urmaşii unui trib de origine turcă, seminţie cu care domnii Basarabi s-au războit îndelung.”

P.S. Părerea mea este următoarea: Dacă acest proiect ar viza toţi domnitorii ţărilor române al căror morminte sunt cunoscute, aş fi de acord pentru că s-ar stabili mai bine legăturile genealogice între voievozii români. Dar, acest proiect pare că urmăreşte un scop precis: dezgroparea doar a primilor voievozi şi stabilirea originii cumane a domnitorilor români, deci şi a poporului român. Dacă ne-am trage din cumani şi nu din daci sau romani, atunci ar însemna că noi am fi urmaşii unui popor migrator, provenit din stepele Asiei (la fel ca maghiarii), şi nu descendenţii daco-romanilor. Astfel, noi am ocupa teritorii care nu ni se prea cuvin (Moldova, Valahia sau Transilvania), o teorie care le-ar conveni de minune extremiştilor unguri. Nu m-ar mira ca în spatele acestei cercetări să se afle George Soros, multi-miliardarul american de origine maghiară.


Lasă un comentariu