În urmă cu peste 20.000 de ani, oamenii foloseau nanotehnologii!? Misterioasele artefacte spiralate din tungsten şi molibden


În iunie 1851, revista „Scientific American” a retipărit un raport care a apărut pentru prima dată în ziarul local „Boston Transcript” despre un vas metalic, care a fost descoperit de câţiva mineri în Dorchester-Mass (SUA). Vaza a fost găsită în două părţi, printre dărâmăturile rezultate în urma dinamitării unor roci sedimentare solide.

Lucrul ciudat însă, este faptul că aceasta vază fusese adânc încastrată în interiorul unei roci care provenea de la aproximativ 15 metri adâncime. Acest aspect indică faptul că a fost acolo pentru un timp extrem de lung, estimat la 100.000 de ani. Vaza în formă de clopot măsoară 10 cm înălţime şi 12 cm la bază şi este alcătuită dintr-un aliaj de zinc şi argint, în timp ce părţile laterale sunt decorate cu modele de flori, toate încrustate cu argint pur. Care civilizaţie confecţiona oare asemenea vaze acum 100.000 de ani?

În anii 1991-1993, căutătorii de aur din zona râului Narada, situat în partea de est a munţilor Urali, în Rusia, au descoperit săpând la adâncimi cuprinse între 3 şi 12 metri, o serie de artefacte foarte neobişnuite, în formă de spirală. Cele mai mari aveau dimensiunea de 3 cm, însă existau şi unele mult mai mici. Până în prezent au mai fost descoperite alte asemenea mii de obiecte în apropierea râurilor Narada, Kozhim, şi Balbanyu.

Obiectele-spirală sunt compuse din diferite metale: cele mai mari sunt din cupru, în timp ce cele mici şi foarte mici sunt confecţionate din tungsten şi din molibden, care sunt metale rare şi care au fost descoperite de ştiinţa modernă abia acum aproximativ 150 de ani. Aceste metale necesită de altfel tehnologii foarte avansate de prelucrare, având în vedere că au o greutate atomică mare, sunt foarte dense şi au un punct de topire foarte ridicat (3.410°C tungstenul, respectiv 2650°C molibdenul).

Spiralele misterioase au fost examinate şi analizate la Academia Rusă de Ştiinţă din Moscova, la Sankt Petersburg, precum şi la Institutul Helsinki din Finlanda. Toate testele la care au fost supuse aceste obiecte indică faptul că vârsta lor este situata undeva între 20.000 şi 320.000 de ani! Cine să le fi construit oare în acea perioadă, având în vedere că fineţea prelucrării lor presupune cu siguranţă nanotehnologii pe care ştiinţa actuală abia de curând a început să le pună la punct?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO