Faceţi cunoştinţă cu una dintre cele mai urâte femei din lume: „Femeia-bivol”! Urâtă, dar ea a fost mama unui mare conducător al lumii, regele-leu al Imperiului Mali!


În mai multe articole de pe acest site, am vorbit despre numeroase femei frumoase. De exemplu, în 2009, vorbeam în acest articol – Cât de frumoasă poate să fie o femeie încât toţi bărbaţii să se sinucidă pentru ea? – de o femeie superbă, pe nume baroana Parabere, care era atât de frumoasă încât mulţi bărbaţi s-au sinucis pentru că au fost refuzaţi de ea.

Astăzi vom vorbi de o femeie „regală”, una dintre cele mai urâte femei din istoria umanităţii. Ea însă a fost mama unui mare rege african, Sundiata Keita, regele-leu al Imperiului Mali, în secolul al 13-lea. Sogolon Kedjou, numele femeii celei urâte, s-a căsătorit cu un şef de trib din Mali, Maghan Kon Fatta (sau Maghan cel Frumos). Un bărbat frumos cu o femeie urâtă… însă, această căsătorie trebuia să se realizeze, din motive strategice, pentru viitoarea creaţie a viitorului Imperiului Mali.

Sogolon Kedjou, femeia cea urâtă, mai era numită şi „Femeia-bivol”. Iată şi descrierea ei, conform unor relatări din acele vremuri: “Ea e atât de urâtă, atât de hidoasă (…) iar în spate are o cocoaşă deformată. Ochii săi monstruoşi parcă abia îi stăteau pe chip”.

Femeie extrem de urâtă, dar, aşa cum am spus mai sus, ea a dat naştere unui faimos conducător al lumii. Măcar a rămas cu mândria asta, dacă cu frumuseţea ei n-a avut cum să se laude…


Lasă un comentariu