Regalitatea britanică folosea sânge şi carne de om până în secolul al XVIII-lea. Erau regii canibali?


Au fost faimoşi pentru pasiunea lor pentru banchete şi mese bogate. Dar puţini ştiu faptul că regalitatea britanică a fost, de asemenea, cunoscută şi pentru apetitul lor pentru carnea umană. O nouă carte despre canibalismul medical a relevat posibilitatea ca la sfârşitul secolului al XVIII-lea regalitatea britanică să fi consumat carne de om, relatează Daily Mail. Autorul recunoaşte că aceasta nu era doar o practică în rândul familiei regale, ea fiind larg răspândită şi în familiile bune din Europa.

Deşi regalitatea dezavua practicile barbare şi canibale ale locuitorilor din noile teritorii descoperite, totuşi ei mâncau, beau sau foloseau grăsime umană, carne, oase, sânge, creier şi piele de om. De exemplu, muşchii luaţi din cadavrele soldaţilor morţi în bătălii erau folosiţi ca tratament pentru sângerările nazale, spune Dr.Richard Sugg, de la Universitatea din Durham. Tot acesta a mai declarat că: „Trupul uman a fost pe larg utilizat ca agent terapeutic pentru cele mai populare tratamente ce includeau carnea, oasele şi sângele de om. Canibalismul se găsea nu doar în Lumea Nouă, aşa cum adesea se credea, ci şi în Europa. Un lucru pe care rar ne este arătat la şcoală e faptul că regele Charles al II-lea şi-a creat propriul său tratament din cadavre de oameni. Împreună cu Charles al II-lea au existat şi alţi membri ai regalităţii care foloseau fragmente din cadavrele de oameni, ca: regele Francisc I, John Banister, chirurgul reginei Elisabeta, Elisabeth Grey, Contesa de Kent, Robert Boyle, Thomas Willis, William al III-lea şi regina Mary.

Infatisarea canibalismului la un trib brazilian (desen de Hans Staden - 1557). Totusi, si europenii consumau carne de om...

Istoria canibalismului, crede Dr.Sugg, ridică o serie de întrebări sociale importante. El a spus că „deşi medicina legală a fost prezentată ca fiind o terapie medievală, ea şi-a atins culmile în timpul revoluţiei sociale şi industriale a Marii Britanii. Terapia cu trupuri moarte de om a supravieţuit bine secolului XVIII şi s-a întins în rândul populaţiei sărace până în vremea reginei Victoria. În perioada de glorie a canibalismului medical, cadavrele sau oasele erau luate din mormintele egiptene şi din cimitirele europene. Una din cele mai importante importuri din Irlanda în Marea Britanie în secolul al XVIII-lea erau craniile umane.”

Cartea Dr.Richard Sugg – „Mumii, canibali şi vampiri. Istoria medicinei legale de la Renaştere în perioada victoriană”, ne oferă numeroase exemple tulburătoare de la eşafoadele de execuţie din Germania şi Scandinavia, la curţile şi laboratoarele din Italia, Franţa şi Marea Britanie şi până la câmpurile de luptă din Olanda şi Irlanda.

O pictură din anul 1649 de la execuţia regelui englez Charles I ni-i arată pe oameni înmuindu-şi batistele cu sângele regal scurs. Dr. Sugg spune: „De-a lungul Europei continentale, acolo unde satârul cădea sistematic pe capetele condamnaţilor la moarte, sângele uman era tratamentul pentru epilepsie”. El mai adăugă: „În Danemarca, tânărul Hans Christian Andersen a văzut nişte părinţi care şi-au dus copilul lor bolnav să bea sânge la locul unde erau omorâţi criminalii. Aşa de popular era acest tratament, încât călăii aveau asistenţi care culegeau sângele ce se scurgea din trupurile victimelor. La începutul secolului al XVI-lea, un vagabond apucă un trup decapitat, înainte de a fi aruncat şi începu să bea sânge din el”.

În timp ce regele James I a refuzat să folosească tratamente de natură canibală, lui Charles al II-lea i-a plăcut ideea atât de mult, încât cumpăra cranii umane din care extrăgea diferite fluide cunoscute ca ‘Picăturile regelui’ pe care le folosea ca tratamente împotriva epilepsiei, convulsiilor, bolilor de cap, dar ca şi tratament de urgenţă pentru cei muribunzi.

P.S. Atât am să comentez: oameni nebuni la cap!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO