Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cât de frumoasă poate să fie o femeie încât toţi bărbaţii să se sinucidă pentru ea?

217

ParabereÎn anii 1710-1716 cea mai frumoasă femeie de la curtea din Paris era baroana Parabere. Nenumăraţi bărbaţi au peţit-o, dar ea i-a refuzat pe toţi. Din pricina acestei femei şi-au pierdut viaţa o mulţime de oameni. Marchizul de Monmorency, care îi ceruse în ajun mîna şi fusese refuzat, fu găsit mort la uşa ei. Vicontele de Jussac se aruncă pe fereastră din cauza ei. Doi fraţi Lacheval, care fură unul după altul adoratorii frumoasei baronese, căzură în duel, cauzat de certuri pentru femeia iubită. Cavalerul de Blasme fu ucis în careta sa în faţa Operei, în timp ce o aştepta pe baroană, pentru a o întovărăşi în loja ei. Ducele Gisos, neluat în seamă de baroană se otrăvi şi un domn Gernay înnebuni din pricina ei.

Dar mai grozav este cazul căpitanului Vienville. Nesocotit de baroana de Parabere, îşi azvârli în aer fregata, al cărui căpitan era; cu el mai pieriră două sute de oameni.

Câte victime poate cauza o femeie frumoasă! În imaginea de mai sus, o puteţi vedea pe această celebră femeie frumoasă, din tabloul pictorul francez Jean Baptiste Santerre: “Philippe D’Orleans cu Maria Therese Parabere” (1716).

Orgoni Crystal