Ce s-a întâmplat cu Stalin în 1936 de nu mai recunoştea „revoluţia mondială”? Misterul unui interviu ciudat…


Atunci când bolşevicii ruşi au venit la putere în 1917, au promis şi au susţinut public revoluţii asemănătoare în toate ţările lumii, în care să se instaureze „puterea sovietelor”. Astfel, ar fi urmat să apară o „URSS Mondială”, un fel de guvern unic mondial (nu degeaba se spune că mişcarea comunistă rusă a fost finanţată în secret de bancherii Illuminati, care aveau şi ei acelaşi scop – guvern unic mondial).

Dar, după moartea lui Lenin (1924) şi venirea lui Stalin la putere, la Moscova are o loc o schimbare de strategie. Bolşevicii nu mai anunţă public că susţin „revoluţii comuniste” în restul ţărilor lumii. Pentru a înţelege mai bine, iată interviul dat în 1936 de Stalin ziaristului american Roy Howard (pe care îl puteţi citi integral pe site-ul marxists.org:

Howard: Uniunea Sovietică și-a abandonat într-un anumit grad planurile și intențiile pentru a aduce revoluția mondială?

Stalin: Nu am avut niciodată astfel de planuri și intenții.

Howard: Dar, domnule Stalin, o mare parte a lumii a avut o impresie diferită.

Stalin: Acesta este produsul unei neînțelegeri.

Howard: O neînţelegere tragică?

Stalin: Nu, una comică. Sau, poate, tragicomică. Vedeți, noi, marxiștii, credem că revoluții vor avea loc și în alte țări. Dar vor avea loc numai atunci când revoluționarii din aceste țări consideră că este posibil sau necesar. Exportul revoluției este o prostie. Fiecare țară își va face propria revoluție dacă vrea, și, dacă nu vrea, nu va exista revoluție. De exemplu, țara noastră a dorit să facă o revoluție și a făcut-o, iar acum construim o societate nouă, fără clase sociale. Dar, a afirma că vrem să facem revoluții în alte țări, să ne amestecăm în viața lor, înseamnă a se afirma ceea ce nu este adevărat și ceea ce nu am susținut niciodată.