Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Un „Stationhaus” german, construit în anii 1911/1912, a fost descoperit pe Google Maps în Antarctica


În timpul Expediției antarctice din 1911-1912, germanii au construit un „Stationhaus” (staţie permanentă) și două magazii pe o secțiune a coastei Antarcticii pe ceea ce este acum raftul de gheață Filchner. După mai bine de 100 de ani, imaginile din satelit arată posibilele rămășițe ale „Stationhaus”-ului sau ale unuia dintre magazii.

Coasta Luitpold este acea porțiune care se extinde din vecinătatea ghețarului Hayes, care este considerat limita estică a raftului de gheață Filchner. Acesta a fost descoperită de Wilhelm Filchner, liderul celei de-a doua expediții antarctice germane, 1911–1912, fiind numit Luitpold, după prințul regent al Bavariei.

Această secțiune a coastei antarctice n-a mai fost niciodată văzută de expediții anterioare. În 1911, a fost ridicat Stationhaus-ul (o clădire care măsoară 17 metri x 9 metri), pe raftul de gheață. Dar, a doua zi, a apărut dezastrul, căci gheața care susținea clădirea a început să se desprindă de raft. Filchner și echipa sa au lucrat febril pentru a demonta totul, însă o mică parte din clădire a rămas. În cele din urmă, mai departe pe raftul de gheaţă s-au construit două magazii pe coastă, marcate cu steaguri și stâlpi negri.

Intenția lui Filchner a fost atunci să se întoarcă în Georgia de Sud, să-și petreacă iarna acolo și să revină în vara următoare pentru a finaliza misiunea. Cu toate acestea, el nu şi-a mai realizat niciodată planurile.

Clădirea veche poate fi găsită la următoarele coordonate pe Google Maps: 77 ° 51’25.66 „S 34 ° 0’2.43” W