Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Este ilegal să muriţi în această aşezare îndepărtată din Arctica!

206

blankOrașul norvegian Longyearbyen se află în mijlocul nimănui, într-o insulă, și, pentru majoritatea oamenilor, acest nume nu înseamnă nimic. Cu toate acestea, orașul are un mare secret, dar destul de întunecat – nimeni nu poate muri acolo. De fapt, moartea a fost interzisă acolo încă din 1950, când s-a descoperit că trupurile neînsuflețite din cimitirul local nu se descompun din cauza temperaturilor scăzute.

Oamenii de știință au fost destul de fascinați de climatul arctic, și, în anii 2000, au testat câteva cadavre îngropate acolo, afectate de virusul gripal din 1917. Spre uimirea lor, ei au reușit să recupereze probe vii ale virusului. Climatul rece a păstrat virusul după ce persoana afectată a murit și, mai degrabă decât să fie mort, virusul a supraviețuit, fiind înghețat în timp.

Fără să știe asta, locuitorii insulei au stat timp de decenii întregi printre virusul mortal. Din cauza temerilor că boala se va răspândi pe întreaga insulă, cimitirul local nu mai acceptă noi cadavre. Acest lucru înseamnă că oamenii, chiar și cei care și-au trăit toată viața pe insulă, nu mai au voie să moară și să fie îngropați acolo. Cei care sunt bolnavi în stadiul terminal sunt expediați de pe insulă în Oslo, capitala Norvegiei, unde își vor petrece restul zilelor până la moarte.

Unii oameni consideră “interzicerea morții” drept o chestiune absurdă. Cu toate acestea, există o mulțime de alte legi care ar putea fi considerate ciudate. De exemplu, pisicile sunt, de asemenea, interzise, pentru a proteja populația de păsări din Arctica, iar toți vizitatorii sunt așteptați să își dea jos pantofii în aproape fiecare clădire, nu doar în casele oamenilor.

În plus, există o restricție cu privire la cantitatea de alcool pe care fiecare locuitor şi-ar putea-o cumpăra în fiecare lună, deoarece, spre deosebire de restul Norvegiei, prețurile la alcool pe insulă sunt scăzute. În plus, numai locuitorii care au loc de muncă li se permită să trăiască pe insulă.

Acest loc poate avea legi ciudate, iar viața acolo nu este cu siguranță ușoară, dar e a naibii de frumoasă.

Orgoni Crystal