Următoarele situri arheologice din lume – Giza, Siwa, Tassili n’Ajjer, Paratoari, Ollantaytambo, Machupicchu, Nazca, Insula Paştelui, insula Aneityum, Preah Vihear, Sukhothai, Pyay, Khajuraho, Mohenjo Daro, Persepolis, Ur, Petra – sunt situate în sensul acelor de ceasornic de la Giza, pe de proiecție azimutală egală. Proiecția este centrată pe punctul-axă din sud-estul Alaskăi. Distanțele către orice locație din centrul unei proiecții azimutale sunt egale.
Marea piramidă de la Giza, este aliniată cu Machupicchu, cu liniile Nazca și cu Insula Paștelui, de-a lungul unei linii drepte în jurul centrului Pământului, într-o marjă de eroare de mai puțin de o zecime de grad de latitudine.
Alte situri de construcții antice, care sunt, de asemenea, într-o marjă de o zecime de grad în jurul acestei linii sunt: Perseopolis, capitala Persiei; Mohenjo Daro, vechea capitală a Văii Indusului, orașul pierdut Petra. Orașul antic Sumerian din Ur si templele de la Angkor Wat sunt la 1 grad latitudine faţă de această linie.
Toate aceste lucruri demonstrează că oamenii care le-au construit au făcut calcule spațiale incredibil de complexe, şi aici nu mai poate fi vorba că ar fi fost ceva întâmplător…