Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Nava spaţială NASA Osiris-Rex pleacă spre asteroidul Bennu, care ar putea distruge în viitor Pământul! Dar, misiunea ei secretă este alta: studierea unei piramide misterioase aflată pe acest asteroid…


asteroidul BennuAsteroidul, denumit Bennu, traversează orbita Pământului o dată la șase ani și se apropie din ce în ce mai mult de noi de când a fost descoperit, în 1999. În 2135, Bennu va zbura între Lună și Pământ, ceea ce înseamnă că va fi foarte aproape.

„Trebuie să știm totul despre Bennu. El se va afla atât de aproape de noi, încât gravitația de pe Pământ ar putea să afecteze orbita lui Bennu, lucru care ar putea să-l îndrepte spre Pământ la sfârşitul secolului 22”, a declarat Dante Lauretta, un profesor de ştiinţe planetare de la Universitatea din Arizona.

Bennu are aproximativ 487 de metri în diametru și se deplasează în jurul Soarelui, cu o viteză medie de 101.000 km pe oră. Șansa unui impact cu Pământul este una mică, dar totuşi semnificativă; dar, dacă se va întâmpla, acest impact ar fi echivalent cu declanșarea a trei miliarde de tone de exploziv înalt, de 200 de ori puterea bombei atomice de la Hiroshima.

„În termeni de mărime, Bennu se află la limita unui obiect capabil de a provoca o catastrofă globală”, a declarat profesorul Mark Bailey de Observatorul Armagh din Irlanda de Nord.

NASA va lansa sonda spaţială Osiris-Rex pentru a studia asteroidul Bennu în septembrie 2016. Sonda se va întâlni cu asteroidul Bennu în august 2018. Osiris-Rex va cartografia apoi asteroidul timp de 1 an și va încerca să obţină nişte mostre de pe Bennu, pentru a fi analizate ulterior pe Pământ. Pentru oamenii de știință, șansa de a obține mostre dintr-un asemenea asteroid este una foarte importantă. „Bennu este un asteroid-relicvă din sistemul solar timpuriu, care era plin de molecule organice”, a declarat profesorul Lauretta. „Asteroizi ca Bennu ar fi putut însămânța timpuriu Pământul cu acest material organic, contribuind la formarea supei primordiale din care a apărut viața.”

Dar, sarcina principală a sondei spaţiale NASA este aceea de a afla totul despre Bennu: dimensiune, masă, compoziţie. Aceste date ar putea fi vitale pentru generaţiile viitoare, pentru a se şti dacă asteroidul va constitui o ameninţare pentru Pământ sau nu.

Sursa: news.com.au

P.S. Despre Bennu, am mai scris un articol detaliat în august 2014 (Un satelit canadian a filmat o piramidă gigantică situată pe asteroidul 101955 Bennu! NASA cheltuie 1 miliard de dolari pentru a ajunge pe acest asteroid! Peste tot apar simboluri şi zei egipteni!). Acolo explicam că chestiunea aceasta că Bennu ar putea reprezenta un pericol pentru Terra este una de acoperire a adevăratei poveşti, şi anume a faptului că satelitul canadian NEOSSat a descoperit în 2014 o posibilă piramidă misterioasă pe asteroidul Bennu. Probabil că datorită acestui fapt NASA a alocat fonduri uriaşe (peste 1 miliard de dolari) pentru a întreprinde o misiune spaţială tocmai pe acest asteroid! Oare s-ar justifica atâţia bani pentru un biet asteroid, dacă nu cumva ar atrage atenţia prin altceva? Nu cumva e vorba de piramida misterioasă de pe acest asteroid?

Tot în acel articol, explicam cum, în legătură cu acest asteroid şi cu misiunea NASA, s-au folosit denumiri din mitologia egipteană, ce ar putea fi astfel legate şi de „piramida egipteană” de pe asteroid. Astfel, “Bennu” este o veche zeitate egipteană, legată de Soare, creaţie şi renaştere. Bennu a stat drept inspiraţie pentru legenda păsării Phoenix. Pasărea Phoenix este pasărea cea mai slăvită dintre toate creaturile simbolice născocite de misterele antice pentru a ascunde marele adevăruri ale filosofiei esoterice şi oculte. Iar satelitul NASA OSIRIS-REx, numele acesta, în mod clar, face referire la Osiris, alt zeu egiptean, zeul vieții de apoi, al lumii de dincolo și al morților.


Lasă un comentariu