Acest asteroid de aur ne-ar putea face pe toţi miliardari în dolari, iar NASA deja îl urmăreşte


Există un număr foarte mari de asteroizi în sistemul nostru solar, fiecare cu propriile sale caracteristici. Cei mai mulţi dintre asteroizi sunt alcătuiţi din pietre și alte sedimente. Cu toate acestea, există câţiva asteroizi speciali. Iar NASA urmăreşte în prezent unul dintre acești asteroizi speciali, care conţine suficient aur şi alte metale preţioase pentru a-i face pe toți de pe Pământ miliardari. Vi se pare ceva nebunesc, nu?

Asteroidul în cauză este numit Psyche 16 și se află așezat între orbitele lui Marte și Jupiter. În afară de cantități mari de aur, pe asteroid se află cantități uriașe de platină, fier și nichel pe acest asteroid.

Există o serie de estimări în ceea ce privește valoarea totală a diferitelor metale ale lui Psyche, una dintre acestea fiind stabilită la aproximativ 10.000 de cvadrilioane de dolari! Adică 10.000.000 de trilioane de dolari sau 10 miliarde de miliarde de dolari! Ca să vă daţi seama de bogăţia extraordinară a metalelor de pe asteroidul Psyche, să vă aduc aminte că valoarea totală a economiei lumii atinge în jur de 75 de trilioane de dolari. Dacă am împărţi cei 10 miliarde de miliarde de dolari la populaţia actuală a planetei (7,7 miliarde de oameni), ar rezulta că fiecare locuitor al lumii ar deveni miliardar, dacă s-ar exploata bogăţiile totale de pe asteroid.

NASA are planuri de a lansa o misiune spaţială în vara anului 2022, care va ajunge la asteroid în aproximativ 4 ani, în anul 2026. Pe de altă parte, dacă teoretic s-ar putea aduce întreaga cantitate de aur de pe asteroid pe Terra, acest lucru ar anihila economia globală, astfel încât NASA nu are planuri de a explora, fiind doar o simplă misiune de cercetare.

Potrivit unor cercetători, Psyche este un supraviețuitor al coliziunilor violente între planete, care au fost frecvente la formarea sistemului nostru solar. Prin urmare, ar putea dezvălui modul în care s-a format nucleul Pământului. Acest lucru ar putea avea beneficii uriașe științifice.