Un obiect ceresc misterios a lovit planeta Jupiter pe 13 septembrie 2021! Despre ce-a fost vorba?


În 1994, Cometa Shoemaker-Levy 9 s-a izbit de planeta-gigant Jupiter, un eveniment extraordinar, care a captat atenţia întregii lumi, întrucât a fost prima observare directă a unei coliziuni extraterestre a obiectelor cereşti în sistemul nostru solar. Impactul a fost atât de puternic încât a lăsat urme care au rezistat luni de zile și au fost mai vizibile decât Marea Pată Roșie a lui Jupiter.

De atunci, astronomii au observat mai multe obiecte cereşti care s-au izbit de Jupiter. Pe 13 septembrie 2021, la ora 22:39:30 UTC, un alt impact a fost observat de mai mulţi astronomi din întreaga lume. Impactul a fost raportat de astronomul amator brazilian Jose Luis Pereira și confirmat o zi mai târziu de Harald Paleske din Langendorf, Germania. La acea vreme, Paleske făcea un videoclip cu tranzitul umbrei satelitul Io când a avut loc evenimentul, care a apărut timp de 2 secunde.

După o examinare aprofundată, Paleske a stabilit că impactul a avut loc la următoarele coordonate ale planetei Jupiter: latitudinea 106,9° (CM1), longitudine +3,8°. Impactul a fost observat independent de două echipe de astronomi amatori francezi.

În urma analizei şi a altor imagini surprinse de observatoare astronomice de pe alte colţuri ale Pământului, s-a stabilit faptul că diametrul obiectului care s-a izbit de Jupiter a fost estimat la 20 de metri. Se crede că acest obiect ceresc este rămășița unei comete mai mari sau a unui asteroid care a fost capturat de gravitația lui Jupiter şi care s-a despărțit cu puțin timp înainte de a avea loc impactul.

Ulterior, cercetătorii speră să obțină informații despre cantitatea de energie eliberată, despre dinamica impactului şi despre caracteristicile fizice ale obiectului misterios.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): universetoday.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock