Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Ce „fiinţă misterioasă” a supravegheat satelitul sovietic Sputnik-2, în care se afla căţeluşa Laika?


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Oamenii de ştiinţă de pe întreg globul au urmărit cu deosebit interes evoluţia primului satelit (Sputnik-2) ce a transportat un pasager la bord, pe căţeluşa Laika (în 1957). Unii dintre ei, printre care şi dr. Luis Corrales din Venezuela, au fost atât de interesaţi, încât au fotografiat trecerea satelitului Sputnik-2 pe cer.

La 16 zile după ce Laika a fost plasată pe orbită, în ziua de 18 decembrie 1957, folosind o expunere îndelungată a peliculei fotografice, Luis Corrales a obţinut nu numai urma luminoasă a containerului cosmic rus, ci şi o a doua urmă, care dovedea că acest container fusese însoţit de „ceva“.

Oamenii de ştiinţă care au examinat fotografiile, au declarat ziarului El Universal (19 decembrie 1957) concluziile la care au ajuns:

Nu este rezultatul unei duble expuneri, întrucât stelele ar fi înregistrat, de asemenea, imagini duble pe film, ceea ce nu s-a întâmplat. Nu poate fi o reflexie interioară, întrucât traiectoria nu este aceeaşi cu cea lăsată de Sputnik şi nu este rezultatul unei zgârieturi a filmului, întrucât după mărire, examinarea dârei a dovedit că este vorba de o precipitare a emulsiei pe materialul fotografic, determinată numai de lumină. Aparatul a fotografiat un lucru pe care nu suntem în măsură să-l identificăm…Dacă dâra luminoasă, care merge în paralel cu dâra satelitului, reprezintă drumul urmat de un alt corp şi dacă acesta a devenit luminos o scurtă perioadă de timp, acesta constituie o ipoteză greu de demonstrat“.

Fotografiile arată clar traiectoria lungă, în linie dreaptă, a Sputnik-ului care a transportat câinele, în timp ce o altă urmă, reprezentând aproximativ a şaptea parte din traiectoria principală, este clar vizibilă alături de cea a satelitului. Cheia descifrării naturii adevărate a acestui al doilea obiect o constituie schimbarea sa de direcţie şi anume îndepărtarea sa de Sputnik şi apoi reapropierea sa de satelit. Ceva arunca priviri indiscrete asupra primului satelit artificial creat de om, care purta la bord o fiinţă vie. Pătrunderea oficială a omului în cosmos începuse şi deja cineva îi supraveghea evoluţia cu atenţie…