Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Viaţa extraterestră inteligentă există cu certitudine pe satelitul lui Jupiter, Europa – consideră oamenii de ştiinţă. Trebuie doar să mai aşteptăm câţiva ani până va fi descoperită…


Imagine: NASA

Șansa de a găsi viață extraterestră în sistemul nostru solar crește. Specialişti ai spațiului cosmic sunt convinși că există viață extraterestră pe satelitul lui Jupiter, Europa, și că aceste forme de viață extraterestre sunt cel mai probabil indigene.

În filmul SF „Report Europa” (2013), o companie de explorare spațială trimite 6 dintre cei mai buni astronauți din întreaga lume într-o misiune pentru a căuta și confirma viața pe satelitul lui Jupiter, Europa. Echipa aterizează pe satelit, găurește prin gheață și trimite un robot în marea de sub gheaţă. Ascunsă sub gheața lui Europa, în apele reci, echipa descoperă o creatură bizară, asemănătoare calmarului.

Încă nu s-au găsit dovezi importante despre viaţa extraterestră de pe satelitul Europa, dar filmul SF ar putea deveni în curând realitate.

„Când vine vorba despre perspectivele vieții dincolo de Pământ, este aproape sigur că există viață sub gheața de pe satelitul Europa”, a spus Monica Grady, profesoară de științe planetare și spațiale la Universitatea Hope Hope din Marea Britanie.

Oamenii de știință consideră Europa cel mai „prietenos” obiect ceresc din sistemul solar. Studiile efectuate asupra satelitului sugerează că apa de sub suprafață este sărată și probabil încălzită de orificii hidrotermale, producând un amestec de condiții pentru ca viața să prospere acolo.

„Cred că avem o șansă mai bună de a avea forme de viață pe Europa, probabil similare cu inteligența unei caracatițe”, a mai spus Grady.

Geofizicianul Jay Melosh de la Universitatea Purdue consideră că viața extraterestră pe satelitul Europa probabil nu este legată de noi. „Dacă viața ar trebui să se regăsească în oceanele sateliţilor Europa sau Enceladus, este foarte probabil să fie una indigenă, şi nu provenind de pe Pământ, Marte sau de pe un alt sistem solar”, a spus Melosh.

Însă, trebuie să așteptăm mai mult pentru a putea confirma existența vieții extraterestre pe Europa. În 2019, NASA a confirmat că va lansa o misiune către satelitul Europa, care va investiga dacă această lună ar putea adăposti condiții potrivite vieții. NASA speră ca nava spațială Europa Clipper să fie lansată undeva în anul 2025 către satelitul Europa. Oare ce surprize vor avea cercetătorii?