Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Un asteroid „potenţial periculos” pentru Pământ, mai mare decât cea mai înaltă clădire din lume – Burj Khalifa -, ne vizitează pe 4 februarie 2018


Un asteroid „potențial periculos”, mai mare decât cea mai înaltă clădire din lume (Burj Khalifa din Dubai), va trece în apropierea Pământului cu o viteză de peste 120.000 km/h.

Asteroidul 2002 AJ129 va zbura dincolo de Pământ pe 4 februarie 2018, unde va ajunge la o distanţă de 4,2 milioane de kilometri de planeta noastră, potrivit NASA. Deși aceasta este echivalentul a de 10 ori distanța dintre Pământ și Lună, el se încadrează în parametrii de „corp ceresc potențial periculos” – o clasificare aplicată oricărui asteroid în limitele a 7,4 milioane de km distanţă de Pământ.

Piatra impresionantă are o lățime de până la 1,2 kilometri, iar viteza impresionantă se datorează orbitei asteroidului, care se învecinează foarte aproape de Soare. În ciuda acestui fapt, NASA declară că nu există nicio amenințare de coliziune cu planeta noastră.

„Am urmărit acest asteroid timp de peste 14 ani și cunoaștem foarte bine orbita sa”, a declarat Paul Chodas de la Jet Propulsion Laboratory al NASA. „Calculele noastre arată că asteroidul 2002 AJ129 nu are nicio șansă – zero – să se ciocnească cu Pământul pe 4 februarie sau oricând în următorii 100 de ani”. Aceasta este o veste bună pentru toți locuitorii planetei, pentru că dacă piatra uriașă ne-ar fi lovit, ar fi provocat daune grave și de lungă durată.

Asteroidul 2002 AJ129 va trece, deci, în siguranță pe lângă Pământ pe 4 februarie 2018 și nu va mai veni în apropierea planetei noastre decât în 2172. Să fim noi sănătoşi până atunci 🙂


Lasă un comentariu