Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

„Conspiraţia asteroidului Apophis”: de ce preconizează a se folosi arme de tip HAARP împotriva lui?


Un asteroid de 150 de metri lățime, numit 2010 XC15, a trecut pe lângă Pământ pe 27 decembrie 2022. Deși nu a avut nicio intenție să ne lovească, cercetătorii sunt cei care au lovit asteroidul cu un impuls radio.

Oamenii de știință de la Universitatea din Fairbanks Alaska (UAF) și cei de la NASA au studiat roca spațială 2010 XC15 pentru a-și testa pregătirea împotriva asteroidului Apophis. Acest asteroid periculos ar putea lovi planeta noastră în 2029. Se crede că pe 13 aprilie 2029, Apophis va fi de 10 ori mai aproape de Pământ decât suntem noi față de Lună.

Cercetătorii au folosit instalația HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program) pentru a trimite unde radio de 9,6 megaherți către asteroidul 2010 XC15. HAARP este un program de cercetare finanțat de guvern, care studiază, în general, ionosfera (parte a atmosferei Pământului situată de la 80 până la 650 de km deasupra suprafeței).

Interesant este că pentru sondarea asteroidului 2010 XC15, cercetătorii au folosit unde cu frecvență mult mai mică (9,6 MHz) și lungimi de undă mai lungi, deoarece, de data aceasta, nu au vrut doar să exploreze suprafața asteroidului, ci să știe ce este înăuntru.

Informațiile despre aspectele din interiorul asteroidului ar putea dezvălui detalii importante despre daunele ce ar putea fi provocate de un asteroid, ajutând oamenii de știință să descopere o contrastrategie eficientă.

Cercetătorul principal și inginer de la NASA, Mark Haynes, a explicat: ”Ceea ce este nou și ceea ce încercăm să facem este să sondăm interiorul asteroizilor cu radare cu lungime de undă mare și radiotelescoape de la sol. Lungimi de undă mai mari pot pătrunde în interiorul unui obiect. Dacă noi cunoaștem distribuția masei, putem face o analiză de impact mai eficientă, deoarece vom ști unde să lovim asteroidul mai bine”.

Pe 27 decembrie 2022, distanța dintre 2010 XC15 și Pământ a fost de aproximativ două ori distanța dintre Pământ și Lună. HAARP a trimis 9,6 milioane de unde radio în fiecare secundă către această distanță, iar acest proces s-a repetat la fiecare două secunde.

Acest test este crucial, deoarece cercetătorii pot examina 2010 XC15 folosind unde radio de joasă frecvență la o distanță atât de mare. Apoi ar putea folosi cu ușurință aceeași metodă pentru a analiza Apophis.

Deși asteroidul 2029 este cel mai probabil să rateze Pământul, în cazul în care nu o face, consecințele ar putea fi catastrofale. Apophis ar putea provoca distrugeri pe scară largă până la câteva sute de kilometri de locul său de impact. Energia eliberată ar fi egală cu mai mult de 1.000 de megatone de TNT sau zeci până la sute de arme nucleare.

Mai mult, Apophis este doar un asteroid. Vor fi mulți asteroizi care vor trece pe lângă Pământ sau chiar ar putea lovi Pământul în viitor. Undele radio de joasă frecvență ar putea juca un rol cheie în înțelegerea compoziției acestor misterioase obiecte spațiale și, în același timp, ne pot ajuta să ne întărim mecanismul de apărare planetară.

Sursa (traducerea și adaptarea proprie): interestingengineering.com

P.S. Două lucruri sunt de analizat din această ştire:

1) Parcă ni se spunea cu ani în urmă că instalaţia HAARP din Alaska a fost închisă. Se dovedeşte că a fost o informaţie falsă şi că HAARP este mai activ ca niciodată.

2) Pe 26 septembrie 2022, o ştire ne anunţa că omenirea va devia un asteroid, în cadrul unei misiuni spațiale internaționale. Adică, o sondă spațială se va ciocni controlat de un asteroid, într-un prim efort internațional de deviere a traiectoriei sale, pentru a testa capacitatea omenirii de a se proteja astfel de aceste corpuri cerești. Citiţi mai multe în acest articol: Astăzi, 26 septembrie 2022, omenirea deviază un asteroid cu ajutorul unei sonde spaţiale! Ni se ascunde vreun eveniment catastrofic ce-ar putea avea loc în viitor? Colaborând cele două ştiri (cea de pe 26 septembrie 2022 şi cea de la sfârşitul lui decembrie 2022), ce concluzie putem trage? De ce se fac asemenea simulări? Ce corp ceresc masiv ne ameninţă Terra în viitorul apropiat? Reamintesc că în 2009 o ştire a făcut ocolul lumii: cu 5 ani mai devreme, cercetătorii descoperiseră un asteroid, numit Apophis, cu o rază de aproximativ 270 metri și o masă de 2.1 x 10 milioane de tone, care ar putea să ne lovească planeta în anul 2029. Dacă totuşi, el va ocoli Pământul și Luna în anul 2029, ar reprezenta o și mai mare amenintare 7 ani mai târziu, în 2036. Citiţi mai multe AICI: Asteroidul Apophis, zeul răului şi distrugerii, va lovi Pământul în 2029?


Lasă un comentariu