Joi, 24 septembrie 2020, un asteroid va fi de 14 ori mai aproape de Terra decât Luna. Ar trebui să ne îngrijorăm?


Imagine: flickr.com (Commons Creative – free)

Joi, 24 septembrie 2020, un asteroid se va apropia foarte mult de Pământ, zburând lângă planeta noastră mai aproape decât Luna. Asteroidul, cunoscut sub numele de 2020 SW, nu ar trebui însă să se ciocnească cu Pământul, conform Centrului pentru Studiul Obiectelor din Apropierea Pământului (CNEOS), ce aparţine de NASA Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California. Dar totuşi el se va apropia mult de Terra, trecând la aproximativ 27.000 de kilometri distanță de Pământ. Pentru a vedea diferenţa, Luna se află la o distanţă medie de 384.000 km faţă de Pământ, aşadar va fi de circa 14 ori mai aproape de Terra decât Luna.

Acest lucru înseamnă că asteroidul 2020 SW va trece chiar mai aproape de sateliții TV și meteorologici, care orbitează la aproximativ 35.000 km distanță de Pământ, potrivit EarthSky.

Oamenii de știință nu au precizat încă dimensiunea exactă a asteroidului, dar el nu este atât de mare, având probabil între 4,4 și 9,9 metri lungime, conform CNEOS.

Acest asteroid a fost descoperit abia săptămâna trecută, pe 18 septembrie 2020, de Mount Lemmon Survey din Arizona și a fost anunțat a doua zi de Minor Planet Center, un grup finanțat de NASA care monitorizează planetele minore, cometele și sateliții naturali.

Trecerea pe lângă Pământ va fi de fapt un eveniment care va schimba viața asteroidului 2020 SW. Este un asteroid atât de mic, încât se așteaptă ca gravitația Pământului să schimbe cursul rocii spațiale atunci când se apropie de planeta noastră. Conform traiectoriei calculate, acest asteroid va mai vizita planeta noastră în iunie 2029.

Asteroidul va apărea mai luminos pe măsură ce se apropie de Pământ, dar nu va fi vizibil cu ochiul liber.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock