Ar putea extratereștrii să se folosească de exploziile de supernove pentru a ne atrage atenția?


Dacă există într-adevăr civilizații extraterestre inteligente care doresc să comunice cu noi pe distanțe mari, cum ar putea să facă asta? Presupunând că nu sunt în măsură să ne viziteze direct și nu pot trimite semnale care călătoresc mai repede decât lumina, opțiunile lor de a lua legătura ar putea părea la fel de limitate ca și ale noastre. Pentru a găsi o soluţie, astronomii de la SETI au căutat echivalentul cosmic a ceea ce sunt cunoscute sub numele de puncte Schelling – locuri în care ambele părți și-ar putea concentra eforturile pentru a comunica.

Un exemplu de punct Schelling aici pe Pământ ar putea fi intrarea într-un mall, un loc în care doi oameni care s-au despărțit la cumpărături s-ar putea aștepta să se găsească unul pe altul. În astronomie, un echivalent al acesteia ar putea fi o supernovă – un eveniment atât de mare, luminos și de neratat încât, dacă cineva ar vrea să ne atragă atenția, ar fi rezonabil să presupunem că ne-am uita în direcția lui.

Recent, astronomii de la Centrul de Cercetare SETI Berkeley, Universitatea din Washington și Institutul SETI și-au propus să cerceteze cerurile pentru semne de tehnosemnături extraterestre (sau orice fel de far extraterestre vizibil) în vecinătatea supernovei SN 1987A. Căutarea lor a fost, din păcate, lipsită de rezultate, dar premisa unei astfel de căutări rămâne încă valabilă.

„Aceasta este o demonstrație excelentă a modului în care putem prioritiza eforturile noastre de căutare, luând în considerare ce tipuri de scheme de sincronizare ar putea folosi alte specii pentru a ne atrage atenția”, a declarat astronomul Jason Wright de la Penn State Extraterrestrial Intelligence Center. „Este un Univers mare și orice putem face pentru a restrânge spațiul nostru de căutare nu poate decât să ajute la căutarea speciilor tehnologice extraterestre”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): gizmodo.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock