O zi din viaţa prinţului Charles în 1988: se scoală la ora 6 dimineaţa şi se culcă la ora 21, după 15 minute de gimnastică


Începând cu septembrie 2022, Charles a devenit rege al Marii Britaniei şi ale celorlalte ţări ale Commonwealth-ului. Şi, înainte de a deveni rege, cât timp mama sa, Elisabeta a II-a, a fost regină, Charles a fost prinţ. Căsătorit cu prinţesa Diana (între 1981 şi 1996, când Diana a murit într-un accident), Charles a avut doi copii: prinţii William şi Henry. Am găsit un articol dintr-o revistă din anul 1988, în care ni se explică detaliat cum îşi petrece Charles o zi obişnuită din viaţa sa, împreună cu familia lui, la finalul anilor ’80. Mai precis, e vorba de data de 15 septembrie 1988. Iată câteva extrase din articol:

* Ora 6: Charles și Diana părăsesc patul cu baldachin care tronează în dormitorul lor, la primul etaj al palatului Kensington. Dormitorul e flancat de două băi și două camere de toaletă. În timp ce se bărbierește, prințul Charles ascultă buletinul de știri BBC. Uneori parvine pînă la el larma copiilor săi, William, de 6 ani și Harry, de 4 ani, pe care bona lor, Ruth Wallace îi îmbracă în apartamentul lor de la etajul superior. Moștenitorul tronului se îmbracă singur, fără ajutorul valetului, care neavând acces în camera conjugală, i-a pregătit costumul din vreme.

* Ora 7:30: Înclinând capul, majordomul servește micul dejun în sufrageria mică. Musli, iaurt, fructe, toasturi, marmeladă, ceai, niciodată cafea. Micul dejun e singura masă substanțială a perechii princiare. Copiii sunt serviți separat, în apartamentul lor.

* Ora 8:30: Cabinetul de lucru al prinţului. Pe biroul în dezordine, cărți, plicuri, macheta unei navete spațiale și o agendă mare, în care primirile și întrevederile sunt stabilite cu 6 luni înainte. Într-o mapă albastră se află revista presei londoneze, cu tot ce a apărut despre familia regală. „Financial Times” este singurul ziar pe care prințul îl parcurge mai îndelung. Acesta e răstimpul zilei pe care Charles îl consacră chestiunilor personale. Între ele, administrarea ducatului de Cornouailles, datorită căruia prințul este unul dintre cei mai bogați oameni din Anglia.

* Ora 9:30: Lady D., cei doi copii, cele două guvernante și 5 soldați din garda personală îl așteaptă la capătul scării palatului. William și Harry îi sar în brațe. Viitorul William V, pe care tatăl îl strigă „Wills” poartă uniforma gri și roșu a școlii sale, un așezământ particular din Notting Hill Gate. Harry, cu o butelie de suc de portocale în mână, poartă un pulover bleu-marin, pantaloni scurți și cascheta albastră a grădiniței sale. Astăzi, Diana însăși își conduce copiii la școală, la bordul maşinii „Jaguar”. Garda o însoțește într-o mașină „Rover”.

* Ora 10: Prințul inaugurează cel mai mare muzeu din lume consacrat istoriei cinematografului și televiziunii. Vizita a fost pregătită dinainte până în cele mai mici amănunte. Fiecare strângere de mână a fost cronometrată. Alteța Sa își privește interlocutorul drept în ochi, îi pune o întrebare, se arată interesat de răspuns.

* Ora 11:30: Palatul Saint James. Viitorul rege Charles III este ținut la curent cu toate deciziile cabinetului – inclusiv secretele atomice – și cu toate problemele importante ale regatului.

* Ora 12: Împreună cu șeful Comitetului de ajutorare a veteranilor războiului din Falkland, colonelul Charles Winsdor, discută problema pensiilor vărsate familiilor celor căzuți în 1982.

* Ora 13: Buckingham Palace. Prințul se înclină, avansează și sărută mâna mamei sale. Regina Elisabeth II se adresează fiului ei cu „Alteța voastră regală”. Prânzul în tête-a-tête cu regina. O ceașcă de supă, sos la grătar, două feluri de legume. Fără desert. Apă minerală Malverne. Fără a fi vegetarian, Charles nu e mare amator de carne. Felurile sale preferate sunt sufleurile, pește rece și brânzeturile franțuzești.

* Ora 14:45: Lansarea proiectului „Rosenhaugh Housing”. Cu sprijinul unui promotor imobiliar ecologist, șomeri din cartierul mizer East End își construiesc locuințe proprii, pe un teren pus la dispoziție de municipalitate.

* Ora 18: La Kensington Palace prințul primește în audiență pe prea onorabilul David Trippier, subsecretar de Stat al Mediului înconjurător. Discuție despre politica guvernului de încurajare a construcțiilor în zonele verzi.

* Ora 18:30: Reuniune cu principalii colaboratori, pe ordinea de zi voiajul oficial în Franța al perechii princiare.

* Ora 19:00: Kensington Palace. Dineu privat în cinstea liderilor regionali ai lui „Business Action Team”. Misiunea acestei fundații, la înființarea căreia a contribuit activ, este să ajute la reciclarea tinerilor șomeri.

* Ora 21.30: Ca de obicei, prințesa Diana s-a culcat devreme, după un dineu ușor – două ouă cu spanac. Charles face 15 minute gimnastică, după un manual al Forțelor aeriene canadiene.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock