Site de secrete, stiinta si metafizica

Un obiect ceresc extraterestru, din alt sistem solar, “a lovit” Pământul în 2014 – spun cercetătorii

10

Oamenii de știință au dezvăluit că un meteorit dintr-un alt sistem stelar s-ar fi putut ciocni cu Pământul în anul 2014. În comunitatea științifică a existat mult entuziasm când, în octombrie 2017, astronomii au văzut primul obiect interstelar confirmat – o rocă spațială cunoscută sub numele de “Oumuamua”.

Acum, un nou studiu efectuat de doi cercetători de la Universitatea Harvard prezintă ipoteza că un astfel de obiect s-ar fi putut ciocni cu Pământul în anul 2014. Fiind mult mai mic decât Oumuamua, meteoritul a ars deasupra Papua Noii Guinee.

Cei doi cercetători, Amir Siraj şi Avi Loeb, au căutat prin înregistrările de impact ale meteoriţilor deținute de Centrul NASA privind studierea obiectelor spaţiale din apropierea Pământului. Prin calcularea traiectoriei sale orbitale, a devenit evident că acel meteorit din 2014, ca și Oumuamua, trebuie să fi provenit din afara sistemului nostru solar.

Descoperirea este importantă deoarece, dacă obiecte din alte sisteme solare s-au ciocnit cu Pământul în trecut, există posibilitatea ca viața de pe Pământ să fi provenit în altă parte în întregime.

P.S. Nu sunt astrofizician, dar eu mă gândesc la altă ipoteză. Mi se pare destul de greu ca un obiect ceresc de mici dimensiuni să scape de sub gravitaţia unei stele şi să fie atras aici, în acest sistem solar. Dacă acest meteorit, ca şi Oumuamua, provin din sistemul nostru solar, însă traiectoria sa este perturbată de “Nemesis” – o stea-companion a Soarelui nostru, care se află ascunsă în îndepărtările sistemului solar? Atunci când fac aceste calcule, specialiştii nu iau niciodată în calcul posibilitatea existenţei lui Nemesis (citiţi mai multe în acest articol: Nemesis sau Steaua Morţii, companionul Soarelui care ne va aduce sfârşitul).

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)
Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie