Cercetătorii italieni spun că „imaginea lui Iisus” de pe Giulgiul de la Torino s-ar fi produs în urma unui cutremur masiv ce a avut loc în anul crucificării Mântuitorului, 33 d.Hr.!


Un cutremur care a avut loc în Vechiul Ierusalim s-ar putea afla în spatele celebrei imagini de pe Giulgiul din Torino, crede un grup de cercetători condus de Alberto Carpinteri de la Universitatea Politehnică din Torino (Italia), într-un articol publicat în revista „Springers Meccanica” şi preluat de site-ul Heritagedaily.com. Oamenii de ştiinţă spun că radiațiile cu neutroni au cauzat un cutremur care ar fi putut indus imaginea unui om crucificat, pe care mulți dintre oameni cred ar fi cea a lui Iisus, pe toată lungimea pânzei, și a făcut ca datarea cu carbon 14, făcută în anul 1988, să fie una greșită.

Giulgiul a atras un mare interes în lumea creştină după prima fotografie negativă realizată în anul 1898; întotdeauna s-a pus problema dacă este pânza de la înmormântarea lui Iisus, cât de veche ar putea fi și modul în care a fost creată imaginea. În conformitate cu datarea cu radiocarbon făcută în 1988, pânza este de numai 728 de ani vechime, adică ar fi fost realizată în anul 1260 şi nu în anul 33, anul crucificării lui Iisus.

Alţi cercetători au sugerat de atunci că giulgiul este mult mai vechi și că procesul de datare a fost incorect din cauza radiaţiei de neutroni (un proces care este rezultatul fuziunii nucleare sau fisiunii nucleare şi în care neutronii liberi sunt eliberați din atomi) și a interacțiunii neutronilor cu nucleele altor atomi, pentru a forma noi izotopi de carbon.

Cu toate acestea, niciun motiv plauzibil fizic a fost încă propus pentru a explica originea acestei radiații de neutroni. Acum, echipa Carpinteri, prin experimente mecanice și chimice, a propus faptul că undele de presiune de înaltă frecvență, generate în scoarța terestră în timpul cutremurelor, reprezintă sursa unor astfel de emisii de neutroni. Au ajuns la această concluzie, observând reacțiile de fisiune piezonucleare, care sunt declanşate atunci când tot felul de pietre foarte fragile au fost strivite sub o mașină de presă. În acest proces, neutronii sunt produşi fără emisii gamma. În mod analog, cercetătorii cred că creşterea fluxului de neutroni are loc în corespondență cu activitatea seismică.

Prin urmare, oamenii de ştiinţă spun că emisia de neutroni, provenită de la un cutremur istoric ce a avut loc în anul 33 d.Hr., în Vechiul Ierusalim, şi care a măsurat 8,2 grade pe scara Richter, ar fi fost suficient de puternică pentru a imaginea pe giulgiu, prin interacţiunea neutronilor cu nuclee de azot. Aşadar, pe lângă faptul că acest lucru ar fi putut crea imaginea distinctivă de pe giulgiu (prin iradiere), pe de altă parte ar fi putut creşte nivelul de izotopi de carbon-14, găsiţi pe fibrele de in, dând astfel peste cap testele cu radiocarbon din 1988.

P.S. Ştirea aceasta, deşi e realizată de un colectiv de oameni de ştiinţă, mi se pare tare ciudată. Să spui că neutronii proveniţi dintr-un cutremur să fi produs exact imaginea chipului unui bărbat care apare pe giulgiu mi se pare o ipoteză mai mult decât fantastică. Apoi, eu nu înţeleg un lucru: de unde ştiu cercetătorii că e vorba de un cutremur care a avut loc în anul 33 d.Hr.? Precum se ştie, anul crucificării lui Iisus, 33, este doar o ipoteză de lucru, neexistând nicio dovadă că în anul acela Mântuitorul ar fi murit şi înviat.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO