Site de secrete, stiinta si metafizica

A fost descoperit un inel gigant al planetei Saturn

2 8

saturn inelOamenii de ştiinţă de la NASA au descoperit un inel gigantic, aproape invizibil, în jurul planetei Saturn, atât de mare încât ar putea să cuprindă un miliard de planete ca Pământul. Diametrul inelului este de 300 de ori mai mare decât cel al planetei Saturn, iar volumul pe care îl delimitează ar putea fi umplut cu un miliard de planete de mărimea Pământului.

“Este vorba de un inel uriaş“, spune Anne Verbiscer, astronom al Universităţii Virginia din Charlottesville, Statele Unite, şi coautor al unui studiu pe marginea noii descoperiri, publicat în revista Nature.

Inelul este alcătuit din particule de gheaţă şi praf aflate la o distanţă atât de mare una de altă încât “dacă ai sta în mijlocul inelului, nici măcar nu l-ai observa”, precizează Verbiscer, explicând astfel de ce inelul gigantic a reuşit până acum să treacă neobservat. De asemenea, razele Soarelui ajung cu greu în zona planetei Saturn, iar inelele sale reflectă astfel extrem de puţină lumină vizibilă.

Astronomii au reuşit însă să depisteze inelul uriaş cu ajutorul telescopului spaţial Spitzer, care a detectat radiaţiile termale emise de particulele îngheţate din compoziţia inelului.

Sursa: www.ziare.com

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie