Avionul spaţial secret chinezesc ar putea fi lansat în anul 2020… Cu ce scop?


Înainte, existau zvonuri că China lucrează la un avion spaţial secret, dar acum zvonurile au devenit realitate, după ce corporaţia de stat chineză China Aerospace Science and Technology Corporation a anunţat (preluată de agenţia chineză de ştiri Xinhua) că o astfel navă spaţială va fi lansată în anul 2020.

Un asemenea avion spaţial va decola ca un avion obişnuit, apoi se va înălţa în atmosferă şi apoi, cu ajutorul unor motoare de rachetă, va ieşi din atmosfera Pământului şi va orbita planeta noastră. Desigur, apoi acest avion spaţial va putea ateriza la fel ca un avion obişnuit. Astfel, nu mai este nevoie de o rachetă care să propulseze o asemenea navă spaţială, cum se întâmplă cu marea majoritate a acestor vehicule.

Totuşi, acest lucru nu este o noutate în lume, pentru că Rusia şi SUA au propriile versiuni de avioane spaţiale (Buran, respectiv X-37B), însă China nu deţine până acum o asemenea tehnologie, în ciuda progreselor impresionante făcute de această ţară în domeniul tehnologiei şi exploatării spaţiale.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): arstechnica.com

P.S. Întrebarea pe care eu mi-o pun e următoarea: oare China va folosi acest avion spaţial în scopuri de cercetare spaţială sau va avea utilizări militare? Cred, mai degrabă, în a doua variantă…

 


Lasă un comentariu