Avionul spaţial secret chinezesc ar putea fi lansat în anul 2020… Cu ce scop?


Înainte, existau zvonuri că China lucrează la un avion spaţial secret, dar acum zvonurile au devenit realitate, după ce corporaţia de stat chineză China Aerospace Science and Technology Corporation a anunţat (preluată de agenţia chineză de ştiri Xinhua) că o astfel navă spaţială va fi lansată în anul 2020.

Un asemenea avion spaţial va decola ca un avion obişnuit, apoi se va înălţa în atmosferă şi apoi, cu ajutorul unor motoare de rachetă, va ieşi din atmosfera Pământului şi va orbita planeta noastră. Desigur, apoi acest avion spaţial va putea ateriza la fel ca un avion obişnuit. Astfel, nu mai este nevoie de o rachetă care să propulseze o asemenea navă spaţială, cum se întâmplă cu marea majoritate a acestor vehicule.

Totuşi, acest lucru nu este o noutate în lume, pentru că Rusia şi SUA au propriile versiuni de avioane spaţiale (Buran, respectiv X-37B), însă China nu deţine până acum o asemenea tehnologie, în ciuda progreselor impresionante făcute de această ţară în domeniul tehnologiei şi exploatării spaţiale.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): arstechnica.com

P.S. Întrebarea pe care eu mi-o pun e următoarea: oare China va folosi acest avion spaţial în scopuri de cercetare spaţială sau va avea utilizări militare? Cred, mai degrabă, în a doua variantă…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO