Un studiu ştiinţific publicat la Cambridge: „Specii umane / extraterestre avansate tehnologic ar fi putut exista pe Pământ, Marte sau Venus în urmă cu milioane sau miliarde de ani în urmă”


O specie umană / extraterestră tehnologică ar fi putut apărea pe Pământ sau pe o altă planetă (Venus sau Marte) în vremuri extrem de îndepărtate – crede un om de știință. El spune că pe Pământ, eroziunea și tectonica plăcilor ar fi putut șterge orice dovadă că astfel de specii terestre / extraterestre au trăit pe planeta noastră cu milioane, (sau poate miliarde) de ani în urmă.

Misiunile spațiale actuale încearcă să găsească semne de viață în sistemul nostru solar, dar pot aceste misiuni să găsească și urme ale existenței unor civilizații tehnologice care ar fi putut exista în sistemul nostru solar înainte de-a noastră? Potrivit lui Jason Wright, profesor asistent de astrofizică și astronomie la Universitatea de Stat din Pennsylvania, răspunsul este DA.

Într-un studiu ştiinţific intitulat „Specii tehnologice indigene anterioare”, profesorul Wright propune că extratereștrii antici ar fi putut trăi chiar pe Marte, Venus sau Pământ. Lucrarea științifică – care a fost publicată pe arXiv în ianuarie 2018 – afirmă: „O specie tehnologică indigenă anterioară ar fi putut apărea pe Pământul antic sau pe un alt corp ceresc, cum ar fi Venus înainte de efectul de seră sau pe Marte când avea o atmosferă umedă. Cu toate acestea, dacă aceste civilizații extraterestre avansate au existat în sistemul nostru solar – poate chiar și pe Pământ – probabil că majoritatea dovezilor existenței lor au dispărut deja”.

Cât priveşte posibilitatea ca pe Marte să fi existat în vremuri îndepărtate o civilizaţie extraterestră antică, profesorul Wright subliniază faptul că pe Marte, în urmă cu milioane sau zeci de milioane de ani, exista apă lichidă la suprafața sa și că acesta era probabil locuibil. Din acest motiv, este adesea considerat locul cel mai probabil pentru a găsi dovezi ale vieții extraterestre în sistemul solar.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): studiul ştiinţific „Prior indigenous technological species” / cambridge.org

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock