Afirmaţii uluitoare ale unui om de ştiinţă de la NASA: „Viaţa extraterestră ar putea exista în sistemul nostru solar şi am putea-o descoperi în următorii 10 ani”!


Europa satelitMilioane de oameni din întreaga lume sunt convinși că noi nu suntem singurele specii vii din Universul nostru. Mulți cred că undeva acolo, în Cosmosul imens, alte organisme vii populează planete întregi.

În mod surprinzător, ultima declarație de la NASA pune posibilitatea existenţei vieţii extraterestre în sistemul nostru solar ca fiind una extrem de probabilă. Potrivit declarațiilor făcute de Dr. Kevin Hand, astrobiolog la Jet Propulsion Laboratory al NASA, căutarea vieţii extraterestre s-ar putea dovedi a fi fructuoasă în cadrul următoarei misiuni planificate pentru Europa, unul dintre sateliţii lui Jupiter, care ar putea deține dovada finală a faptului că noi nu suntem singurii în Univers.

„Problema dacă există viață dincolo de Pământ este una dintre cele mai profunde întrebări și fără răspuns ale omenirii”, a spus Dr. Kevin Hand. În timpul unui eveniment organizat la Institutul Regal, Dr. Hand subliniază faptul că înțelegerea noastră a oceanelor Pământului ne-a luat un drum lung, învațându-ne cum oceanele extraterestre de pe alte planete sau sateliţi s-ar putea dovedi a fi medii potențial locuibile și în interiorul sistemului nostru solar. Cea mai bună soluţie ar fi Europa, satelitul lui Jupiter.

Într-un interviu pentru „Express”, Dr. Hand a spus: „Am putea fi în măsură să descoperim dacă există semne de viață organică pe Europa. Imaginile arată că ar putea fi posibilă viața pe Europa.”

Cercetările anterioare i-au condus pe oamenii de știință să creadă că Europa are un ocean lichid, care există la 100 de kilometri adâncime și care ar putea fi locul perfect pentru a ascunde forme de viață în sistemul nostru solar. Astăzi, mulți astronomi sunt de acord că satelitul de gheață al lui Jupiter este una dintre cele mai promițătoare locuri din sistemul nostru solar unde am putea găsi urme de viață.

Chiar dacă unii consideră aceste afirmații îndrăznețe, ele se bazează pe teste reale și dovezi găsite pe Pământ, căci oamenii de știință au descoperit că viața poate prospera chiar și în cele mai adânci părţi ale oceanelor noastre, acolo unde microorganismele supraviețuiesc în ciuda lipsei de hrană și de lumină. Microorganismele de pe fundul oceanelor Terrei folosesc substanțe chimice găsite în ape, iar acest lucru s-ar putea întâmpla şi pe Europa.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO