Incredibil! Mai multe fiinţe din alte lumi au urcat până la un „nor luminos” şi apoi au dispărut…


Miturile ancestrale sunt pline de întâmplări ce sea­mă­nă izbitor de mult cu apariţiile de OZN-uri din zilele noas­­tre. S-au avansat două posibile explicaţii: fie ve­chile mărturii ascund aceleaşi vizite extraterestre pe care le consemnăm şi în prezent, într-un mod mai realist şi mai siste­matic, fie este vorba despre o stare de spirit tipic umană, un fenomen psihic exprimat prin dorinţa de a crede în suprareal, în mister, a cărui expresie va­ri­ază în timp şi se adaptează la contextul cul­tural al epo­cii.

Una dintre comparaţiile cele mai cunoscute între vechea mitologie şi observaţiile de OZN-uri se referă la zâne, un mit integrat în culturile din lumea în­treagă. În tratatul său de istorie compa­rată, intitulat Gum­ber­land and Westmore­land Ancient and Modern, scris în 1857, autorul britanic Jerimiah Sullivan relatează povestea unui oarecare ţă­ran, pe nume Jack Wilson care, întorcându-se acasă la căderea nopţii, le-a spus vecinilor săi că pe drum văzuse un grup de „zâne” ur­când până la un nor luminos, pe o scară ce a apărut din mijlocul lui.

Cum Wilson a încercat să se apropie, ulti­mele zâne şi-au terminat as­censiunea celestă, ridicând în mare grabă scara. Apoi, „au în­chis no­rul” şi au dis­pă­rut. În cazul relatat, impor­tant nu este să căutăm adevărul ce se ascunde în spa­tele aces­tei mărtu­rii, ci în­săşi importanţa existenţei ei.

Posibilitatea ca unele fenomene atmosferice, pre­cum bilele de plasmă sau fulgerele globulare, să exercite un efect profund asupra creierului omenesc, du­când la halucinaţii, nu este exclusă, dar ea nu ex­plică numărul uriaş al relatărilor de acest gen.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO