Câteva „coincidenţe” care arată că cineva se joacă cu noi, oamenii… Suntem proprietatea cuiva?


Câteodată, în lume se întâmplă lucruri atât de ciudate şi atât de pline de coincidenţe, încât stai să te întrebi dacă nu cumva această viaţă nu este altceva decât un joc cosmic al cuiva care se distrează.

La 5 decembrie 1660, un vapor s-a scufundat în strâmtoarea de la Dover. Nu a existat decât un supravieţuitor: Hugh Williams. În 1780, din nou, exact la 5 decembrie, un vapor s-a dus la fund în strâmtoarea de la Dover. A supravieţuit un om. Numele lui: Hugh Williams. La 5 august 1820, o şalupă de picnic s-a răsturnat pe Tamisa. Toţi s-au înecat, afară de copilul de cinci ani, Hugh Williams. La 10 iulie 1940, un trauler britanic a trecut peste o mină germană. Niciun supravieţuitor, afară de doi oameni, unchi şi nepot, amândoi cu numele de Hugh Williams.

În iarna lui 1970, olandezul Eric Jansen, care lucra în comitatul englez Yorkshire, a petrecut cu prietena sa un sfârşit de săptămână la lacurile din jurul localităţii Keswick. Pe drumul într-acolo, un conducător auto l-a întrebat pe Jansen de drum. Cel care a întrebat era tot olandez şi se numea Eric Jansen. În hotelul în care a locuit perechea a asigurat serviciul o chelneriţă din oraşul natal al lui Jansen şi singurii oaspeţi care mai erau acolo erau o familie olandeză, printre ei un bărbat pe nume Eric Jansen.

Psihologul american dr. Lawrence LeShan discută în 1967 cu dr Nina Ridenour proiectul noii sale cărţi despre misticism. Cunoştinţa lui îi recomandă ca operă fundamentală „The Vision of Asia” de L.A. Cranmer-Byng. Dr. LeShan pleacă imediat în căutarea numitei cărţi. Aceasta s-a epuizat şi e greu de procurat. Mai multe librării mari şi bine aprovizionate nu posedă niciun singur exemplar şi nu pot cu toată bunăvoinţa nici să facă rost de vreunul. Supărat, autorul, după ultima încercare nereuşită, nu se duce direct acasă, ci, îngândurat, mai hoinăreşte încoace şi incolo. La un moment dat cât p-aci să calce pe o carte care se afla întinsă, direct în faţa lui pe trotuar. Este „Vision of Asia” de Byng.

În faţa unor asemenea absurdităţi compacte, nu este e mirare că pentru unii oameni cuvântul „întâmplare” este cel mai gol de conţinut dintre toate conceptele. Ceva / cineva se joacă cu noi. Iar noi suntem proprietatea cuiva…


Lasă un comentariu