De unde ştiau oamenii din antichitate de existenţa planetei Uranus, cu mult înainte de descoperirea ei din 1781? Platon spunea că pe Uranus trăiesc extratereştri înalţi şi musculoşi…


Planeta Uranus este o planetă gigant, cu un diametru de 53.390 km, observarea ei fiind foarte mult îngreunată din emisfera nordică. Totuşi, ea a fost descoperită în ziua de 13 martie 1781, de astronomul englez William Herschel. Însă, ea ea a fost „redescoperită”, pentru că era cunoscută încă din antichitate, în Persia şi India. Iar un trib din Africa de Sud, tribul Shilluk, a numit intotdeauna planeta Uranus „trei stele”, adică o planetă cu două luni. Cei doi sateliţi mari ai lui Uranus (Titania şi Oberon), care pot fi observaţi numai cu telescoape puternice, au fost observaţi şi de Herschel. Dar, de unde aveau membrii acestui trib cunoştinţele respective, cu mult înainte ca astronomii moderni să le descopere? Nu cumva aceşti băştinaşi au fost învăţaţi de către extratereştri?

Astronomii şi oamenii de ştiinţă susţin că viaţa pe această planetă nu este posibilă, pe suprafaţa ei finnd o temperatură de -100° C, fiind acoperită de nori de metan şi amoniac. Dar se uită mai multe lucruri. Ca de exemplu faptul că forme de viaţă există şi pe Terra, iar ele se pot dezvolta în apă clocotită!

Filozoful Platon afirmă că, în mitologia greacă, locuitorii de pe Uranus erau cunoscuţi ca persoane înalte şi musculoase, cu capete supradezvoltate, cu sângele şi organele interne diferite de ale oamenilor. Şi îi considerau pe uranizi primii locuitori ai Pământului.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock