Teorie controversată: Conform „Cărţii lui Enoh”, Noe ar fi fost fiul secret al lui Enki, unul din liderii Anunnaki, care l-a salvat de la Marele Potop


Imagine generata de Microsoft AI

Vă prezint o postare de pe Facebook despre Anunnaki şi „Cartea lui Enoh”. ATENŢIE! Postarea nu-mi aparţine şi, dacă o prezint aici, nu înseamnă că neapărat rezonez cu ideile din ea. Întotdeauna ofer şanse oricăror teorii alternative, oricât de nebuneşti sau improbabile ar părea la prima vedere!

* Știați că textul biblic antic al „Cărții lui Enoh” oferă descrieri vii ale ființelor multirasiale numite Anunnaki? Aceste ființe, care l-au sfidat pe Dumnezeu, au avut relații cu femeile umane, rezultând nașterea unui urmaș uriaș. Enoh, străbunicul lui Noe (cunoscut și ca Zisudra), îl descrie pe Noe ca pe o fiinţă cu ochi albaștri și sugerează că era fiul lui Enki, zeul sumerian al apei.

* Interesant este că Sinodul de la Niceea din 325 d.Hr. a decis să excludă „Cartea lui Enoh” din Biblie, parțial datorită relatărilor sale detaliate despre interacțiunile Anunnaki cu oamenii.

* Enoh, un om neprihănit, favorizat de Dumnezeu, a fost martor la evenimente extraordinare, inclusiv a fost înălțat pe cer pe un disc „de foc”, de unde a văzut Pământul de sus, descriind posibil o experiență de navă spațială. Pe vremea lui Enoh, omenirea a trăit în pace, oferind ritualuri și sacrificii zeilor lor.

* Enki a fost lăsat la conducerea Pământului, în timp ce fratele său Enlil era plecat. Afecțiunea lui Enki pentru oameni a dus la relații cu soția lui Lameh – Betanos – rezultând nașterea unui copil descris ca fiind izbitor de diferit de alți oameni. Acest copil, Noe, avea asemănări fizice cu Anunnaki, cu trăsături distincte, cum ar fi pielea albă și ochi frumoși.

* „Cartea lui Enoh” descrie, de asemenea, modul în care Veghetorii Anunnaki, conduși de Semiaza, au sfidat legile divine, împerechiindu-se cu femei umane, învățându-le cunoștințe interzise și ducând la nașterea unor giganți cunoscuți sub numele de Nephilim. Acești giganți au făcut ravagii pe Pământ, determinându-i pe Enki și Enlil să decidă asupra unui Mare Potop, pentru a curăța planeta.

* Întrucât era plin de dragoste pentru fiul său, Noe, Enki l-a avertizat cu privire la potop iminent, îndrumându-l să construiască o arcă pentru a păstra viața pe Pământ.

* Această narațiune străveche ilustrează relațiile complexe și conflictele dintre Anunnaki și oameni, arătând rezistența și ingeniozitatea omenirii în fața unor provocări extraordinare.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO