Deşi pare o idee fantastică, n-ar fi exclus ca gândurile noastre să creeze câmpuri informaționale, ce pătrund într-o minte globală, cu ajutorul căruia putem împărtăşi totul între noi. Este posibil ca gândurile noastre să creeze „domenii de gândire”, care pot interacționa cu domeniile de gândire ale altora?
Există un fenomen fascinant în știință cunoscut sub numele de „efectul de multiplicare”. Efectul de multiplicare apare atunci când mai multe persoane izolate geografic unele de celelalte au parte de aceeasi descoperire exact în același timp. Până în 1922, au existat 148 de descoperiri științifice majore descoperite în acelaşi timp. Iată doar exemple câteva:
* Teoria evoluţiei (Darwin și Wallace);
* Calculul diferenţial (Newton și Leibniz);
* Fracțiunile zecimale – descoperite 3 persoane;
* Petele solare – descoperite de 4 persoane în 1611;
* Legea conservării energiei – descoperite 4 persoane în 1847;
* Telescopul – 9 persoane;
* Termometrul – 6 persoane.
Este oare posibil ca toate cele 148 descoperiri majore să se fi întâmplat exact în același timp, inventatorii nefăcând schimb de idei unii cu celălalţi? Imaginați-vă doi oameni complet izolați geografic unii de ceilalţi, care lucrează la aceeași problemă, în același timp. Ei sunt atenţi exact la aceeași dilemă, gândurile lor plutind în jurul câmpului lor energetic, care interacţionează între ele. E un fel de experiență pe care noi toţi o avem cu prietenii noştri, ştiindu-le gândurile chiar înainte de a le spune.
Să luăm un alt exemplu… piramidele construite de trei culturi antice distincte, izolate geografic unele de celelalte (Mexic, Egipt, Indonezia). Nu există nicio cale posibilă ca aceste culturi să fie capabile să comunice între ele, dar piramidele sunt construite exact la fel. Este o coincidență pură?
Știm deja că întreaga conștiință are efecte energetice asupra tuturor lucrurilor din creație (gânduri / acțiunile altor oameni, ADN, obiecte cuantice, circuite electrice, biologice etc), dar se pare că toate conexiunile sunt mai mult decât energetice. Există de asemenea un transfer actual de informații. Gândurile noastre par a crea un „plan de informații”, care merg în câmpul conștiinței, permițând altora care lucrează intens la aceeași problemă să aibă acces direct la aceste gânduri și informații.
Gândurile noastre sunt mai mult decât doar functii biologice. Sunt „valuri informaționale”; de aceea oamenii care încearcă să completeze ghicitori, teste și chiar puzzle-uri au întotdeauna rezultate mult mai bune după ce problemele și răspunsurile au fost deja descoperite de alţi oameni. Acest lucru se datorează faptului că gândurile oamenilor care au lucrat deja la problemă, au pus răspunsurile în această „bancă de date” de la nivel mondial, aceste informaţii fiind ulterior împărtăşite de alţii.