Sunete misterioase din adâncul oceanelor lumii! Ce se ascunde acolo? Creaturi gigantice necunoscute sau baze subacvatice ale extratereştrilor?


sunete oceanMai multe sunete neobișnuite provenind din adâncul oceanelor au fost înregistrate de către oamenii de știință din întreaga lume. Sunt sunetele cauzate de forme de viață foarte mari ascunse în întunericul neexplorat al oceanelor adânci sau poate fi vorba de altceva aflat în interiorul Pământului? Adevărul este acela că ceva se află acolo şi nici experţii nu ştiu despre ce e vorba… Toate aceste sunete au un lucru în comun: ele rămân inexplicabile.

„Bloop” (în limba engleză „zgomot de lipitură a benzii”)

În 1997, microfoanele de adâncime au capturat un sunet puternic și neobișnuit, numit „Bloop”, aflat în adâncul Oceanului Pacific. Deși Bloop este unul dintre cele mai puternice sunete înregistrate vreodată în oceanele Pământului, originea sa rămâne necunoscută. Sunetul Bloop a fost localizat în largul coastei de sud a Americii de Sud, la o distanţă de 5000 de km de ţărm. Sunetul are similitudini cu cele vocalizate de organismele vii, dar cercetătorii spun că nici măcar o balenă albastră nu este suficient de mare pentru a scoate un asemenea sunet. De fapt, nicio creatură cunoscută de pe Pământ nu poate crea acest sunet, spun oamenii de ştiinţă.

Bloop este un adevărat mister. Este vorba de un monstru al adâncurilor? Niciun alt „Bloop” n-a mai fost înregistrat din 1997, deși alte sunete puternice și inexplicabile au fost înregistrate și în alte locuri şi circumstanțe diferite.

Alte exemple de sunete inexplicabile provenind din oceane sunt:

Julia. Sunetul a fost înregistrat la 1 martie 1999 în zona Ecuatorială a Oceanului Pacific. Originea sunetului este una necunoscută, dar sunetul este suficient de puternic pentru a fi auzit. Durata este de aproximativ 15 secunde.

Trenul. Acest sunet a fost înregistrat pe 5 martie 1997, tot în aceeaşi zonă Ecuatorială a Oceanului Pacific, semănând cu sunetul unui tren.

Şi acestea sunt doar câteva exemple, de-a lungul timpului, în special în zona Oceanului Pacific înregistrându-se o mulţime de sunete misterioase și inexplicabile. Care e explicaţia lor? Oamenii de ştiinţă au încercat mai multe ipoteze:
* zgomotul produs de vulcanii submarini;
* zgomotul produs de curenţii oceanici;
* zgomotul produs de animale submarine uriaşe şi necunoscute;
* zgomotul provenind dintr-un iceberg aflat în mişcare.

Conspiraţioniştii au şi ei ipotezele lor:
* baze subacvatice ale extratereştrilor;
* civilizaţii umane avansate care trăiesc în interiorul Pământului.


Lasă un comentariu