Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Creaturi extratereştri ar putea trăi în atmosfera stelelor pitice cenuşii! Oare se găsesc şi pe „Steaua Morţii”, steaua-pereche a Soarelui nostru?


extraterestri-stea-pitica-cenusieOamenii de știință propun un nou posibil loc unde i-am putea găsi pe extratereştri: în stelele pitice cenuşii (sau brune). Acestea sunt corpuri cereşti, având dimensiunea medie situată între planetă şi stea, putând fi, de exemplu, de două ori mai mari decât planeta-gigant Jupiter.

Un nou studiu propune ca viața extraterestră ar putea exista în straturile superioare ale atmosferei unei stele pitice cenuşii, care are temperaturi și presiuni similare cu cele ale Pământului.

Ceea ce oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Edinburgh cred că ar putea fi posibil este legat de natura stelelor pitice cenuşii reci, aspect care a fost descoperit în 2011. Aceste stele sunt „prăbuşite”, adică sunt ca stelele obișnuite, dar nu au masa suficientă pentru a se aprinde. Acest lucru creează condiții de temperatură în atmosfera lor, care ar putea fi considerate locuibile pentru apariţia vieții, mai ales dacă se găsesc şi unele ingrediente-cheie pentru viață, cum ar fi carbonul, hidrogenul și oxigenul.

Totuşi, formele de viaţă probabile ce ar putea apărea pe aceste stele ar fi cele microbiene, din moment ce acest tip de organisme au mai multe şanse să supraviețuiască în atmosferă, care este în cea mai mare parte alcătuită din hidrogen gazos. Oamenii de ştiinţă consideră însă că acolo s-ar putea dezvolta şi creaturi mai mari și mai grele, având în vedere vânturile favorabile.

Sursa: Revista „Astrophysical Journal”

P.S. Sunt şi eu curios când o să se anunţe găsirea unor creaturi extraterestre pe o stea pitică cenuşie, mai ales că se consideră că Soarele nostru ar avea o „stea-soră” pitică de acest gen, formând un sistem binar. Iar această stea a fost denumită „Steaua Morţii” în literatura de specialitate. Citiţi mai multe despre ea AICI: O ipoteză fascinantă: “Steaua Morţii”, steaua-companion ascunsă a Soarelui nostru, ar putea fi roşie datorită unor aurore foarte puternice produse la nivelul ei! Iar în jurul stelei ar putea orbita celebra “planetă X”, plină de viaţă şi de extratereştri…