Semnale radio misterioase, din adâncul Cosmosului, au fost detectate de un nou radiotelescop canadian. Sunt transmise de o inteligenţă extraterestră?


Nu există nicio îndoială că „ceva sau cineva” se află în spatele semnalelor radio misterioase preluate de noul radiotelescop din British Columbia, Canada.

Sursa necunoscută a transmis semnale radio care au fost interceptate în diferite ocazii. Cine sau ce produce aceste semnale radio? Astronomii spun că semnalele pot fi de origine artificială extraterestră, dar, de asemenea, mai există şi alte opţiuni cum ar fi: găuri negre, magnetari, stele neutronice, pulsari sau supernove.

Potrivit unui comunicat dat publicității pe site-ul astronomerstelegram.org, semnalul necunoscut denumit FRB 180725A după anul, luna și ziua în care a fost detectat, a fost transmis în frecvențe mici de 580 megahertzi, aproape 200 MHz mai mici decât oricare alte semnale detectate vreodată.

Aceste evenimente au avut loc atât în timpul zilei, cât şi în timpul nopţii, iar sosirea acestor semnale nu este corelată cu alte surse cunoscute, spune Patrick Boyle, manager de proiect pentru Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment (CHIME), noul radiotelescop care a detectat noul semnal misterios de mai multe ori.

Astronomii spun că este prea devreme pentru a determina sursa semnalului radio, dar primele indicii sugerează că el nu provine din sursele cunoscute de pe Pământ. Potrivit cercetătorilor de la CHIME, oricare/oricine ar produce semnalul în adâncul Cosmosului, acesta este extrem de puternic.

Cercetarea FRB-urilor (Fast Radio Bursts / Semnale Radio Rapide), este încă în fază incipientă. FRB-urile sunt unde scurte, extrem de puternice, care pot dura doar câteva milisecunde. FRB-urile au fost descoperite pentru prima dată în 2007 și apar temporar și aleatoriu, făcându-le nu numai greu de găsit, ci și greu de studiat. Potrivit lui Avi Loeb de la Institutul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică, „având în vedere durata lor scurtă și originea lor de la mari distanțe, noi nu am identificat o posibilă sursă cosmică de origine naturală. Ipoteza originii artificiale merită verificată”.


Lasă un comentariu