Atenţie! Dacă dormiţi în mod regulat mai mult de 8 ore pe zi, sunt şanse să muriţi mai repede…


Sunt zile când suntem foarte epuizați. Suntem atât de obosiți încât am putea să dormim cât se poate de mult. Când suntem obosiţi, e bine să dormim mult, dar nu trebuie exagerat. Pentru că a dormi mai mult de 8 ore poate fi un semn de boală gravă.

Cercetătorii de la Universitatea Keele spun că somnul regulat pentru mai mult de 8 ore ar putea fi un semn de boală gravă. Potrivit studiului recent, o durată a somnului de zece ore înseamnă un risc mai mare de a muri cu 30% decât un somn de șapte ore. Studiul, publicat în Revista Asociaţiei Americane a Inimii, a examinat legătura dintre somn, bolile cardiovasculare și mortalitate, pentru mai mult de trei milioane de participanți.

Studiul a constatat că o durată a somnului de zece ore înseamnă un risc crescut cu 56% a mortalității date de un accident vascular cerebral și un risc crescut cu 49% a mortalității date de bolile cardiovasculare.

E adevărat că somnul este vital pentru a rămâne sănătos. Dar a dormi prea mult poate fi foarte periculos și dacă aveți nevoie de prea mult somn, trebuie să discutați cu medicul dvs.

„În cazul în care se găsesc modele de somn excesiv, în special durate prelungite de 8 ore sau mai mult, atunci ar trebui să se analizeze factorii de risc cardiovascular, dar şi posibilitatea apariţiei apneei obstructive de somn, care este o tulburare gravă ce apare atunci când respiraţia unei persoane este întreruptă în timpul somnului”, a declarat Dr. Chun Shing Kwok de la Institutul de Știință și Tehnologie din cadrul Universității Keele într-un comunicat de presă.

Totuși, rețineți că durata somnului depinde de persoană la persoană. De exemplu, Nikola Tesla nu dormea mai mult de 2 ore pe zi, dar majoritatea dintre noi au nevoie de mult mai mult somn.

Somnul afectează pe toată lumea. Cantitatea și calitatea somnului nostru sunt complexe. Există influenţe sociale, psihologice, comportamentale, fiziopatologice şi de mediu asupra somnului nostru. Aşadar, duceţi-vă la culcare, dormiţi, dar nu uitaţi să vă puneţi un ceas deșteptător care să vă trezească după șapte sau opt ore. Se pare că grecii antici au făcut o mare descoperire atunci când au inventat ceasul cu alarmă…

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): ahajournals.org


Lasă un comentariu