Un monolit misterios se află pe satelitul lui Marte, Phobos! Nimeni nu ştie ce este, iar despre el ne vorbeşte chiar şi astronautul Buzz Aldrin…


monolit PhobosDespre planeta Marte s-a spus de mai multe ori (chiar de către oameni de ştiinţă) că într-un trecut foarte îndepărtat ar fi putut adăposti viaţa, iar acolo chiar s-ar fi trăit odată o civilizaţie extrem de avansată. Nu se ştie cel fel de civilizaţie…. una extraterestră sau chiar una pământească, care s-ar fi reîntors pe Terra, după ce Marte ar fi suferit schimbări majore incompatibile cu viaţă.

Pe de altă parte, se ştie că Marte are doi sateliţi: Phobos şi Deimos, sateliţi care au fost descoperiţi abia în 1877, deşi despre aceştia a scris cu 150 de ani mai devreme (1726) şi celebrul scriitor englez Jonathan Swift în „Călătoriile lui Gulliver” (vedeţi articolul meu: Cunoştinţele secrete ale scriitorului Jonathan Swift, cel care acum 300 de ani în celebra povestire “Călătoriile lui Gulliver” a descris OZN-uri, extratereştri şi alte lucruri incredibile!).

Unul din cei doi sateliţi, Phobos, este o piatră mică, în formă de cartof, ce are o lungime de doar 27 de kilometri, şi care înconjoară „planeta roșie” odată la fiecare 7 ore. În timpul unei misiuni a Agenției Spațiale Canadiene în 2007, o sondă spaţială a capturat această fotografie.

Phobos

Pare normală, nu? Dar, dacă se măreşte fotografia în zona înconjurată cu un cerc, se poate observa un mare monolit misterios.

monolit Phobos 1

Deşi s-au emis mai multe teorii, cercetătorii nu au putut afla până în prezent care este natura monolitului. E doar ceva natural sau o structură artificială? Interesant că despre acest monolit ne vorbeşte chiar şi astronautul Buzz Aldrin, într-un interviu interesant. Iată traducerea din acest interviu:

„(…) Trebuie să îndrăznim să mergem acolo unde omul n-a ajuns niciodată. Să zburăm în apropierea cometelor, să vizităm asteroizii, să vizităm satelitul lui Marte. Există un monolit, cu o formă extrem de neobişnuită, pe acest satelit sub formă de cartof care orbitează Marte odată la 7 ore. Când oamenii au aflat prima dată despre asta, s-au întrebat: „Cine l-a pus acolo? Cine l-a pus acolo?” Ei bine, Universul l-a pus acolo; sau, dacă vrei, Dumnezeu (…)”

 

Am impresia că Buzz Aldrin cunoaşte mai multe decât vrea să ne spună în acest interviu şi e curios că aduce aminte de acest monolit. Dacă nu era important, ar mai fi vorbit despre el?


Lasă un comentariu