Un monolit misterios se află pe satelitul lui Marte, Phobos! Nimeni nu ştie ce este, iar despre el ne vorbeşte chiar şi astronautul Buzz Aldrin…


monolit PhobosDespre planeta Marte s-a spus de mai multe ori (chiar de către oameni de ştiinţă) că într-un trecut foarte îndepărtat ar fi putut adăposti viaţa, iar acolo chiar s-ar fi trăit odată o civilizaţie extrem de avansată. Nu se ştie cel fel de civilizaţie…. una extraterestră sau chiar una pământească, care s-ar fi reîntors pe Terra, după ce Marte ar fi suferit schimbări majore incompatibile cu viaţă.

Pe de altă parte, se ştie că Marte are doi sateliţi: Phobos şi Deimos, sateliţi care au fost descoperiţi abia în 1877, deşi despre aceştia a scris cu 150 de ani mai devreme (1726) şi celebrul scriitor englez Jonathan Swift în „Călătoriile lui Gulliver” (vedeţi articolul meu: Cunoştinţele secrete ale scriitorului Jonathan Swift, cel care acum 300 de ani în celebra povestire “Călătoriile lui Gulliver” a descris OZN-uri, extratereştri şi alte lucruri incredibile!).

Unul din cei doi sateliţi, Phobos, este o piatră mică, în formă de cartof, ce are o lungime de doar 27 de kilometri, şi care înconjoară „planeta roșie” odată la fiecare 7 ore. În timpul unei misiuni a Agenției Spațiale Canadiene în 2007, o sondă spaţială a capturat această fotografie.

Phobos

Pare normală, nu? Dar, dacă se măreşte fotografia în zona înconjurată cu un cerc, se poate observa un mare monolit misterios.

monolit Phobos 1

Deşi s-au emis mai multe teorii, cercetătorii nu au putut afla până în prezent care este natura monolitului. E doar ceva natural sau o structură artificială? Interesant că despre acest monolit ne vorbeşte chiar şi astronautul Buzz Aldrin, într-un interviu interesant. Iată traducerea din acest interviu:

„(…) Trebuie să îndrăznim să mergem acolo unde omul n-a ajuns niciodată. Să zburăm în apropierea cometelor, să vizităm asteroizii, să vizităm satelitul lui Marte. Există un monolit, cu o formă extrem de neobişnuită, pe acest satelit sub formă de cartof care orbitează Marte odată la 7 ore. Când oamenii au aflat prima dată despre asta, s-au întrebat: „Cine l-a pus acolo? Cine l-a pus acolo?” Ei bine, Universul l-a pus acolo; sau, dacă vrei, Dumnezeu (…)”

 

Am impresia că Buzz Aldrin cunoaşte mai multe decât vrea să ne spună în acest interviu şi e curios că aduce aminte de acest monolit. Dacă nu era important, ar mai fi vorbit despre el?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock