În Grecia arheologii au descoperit un mormânt important din timpul împăratului Alexandru cel Mare… De această descoperire s-a interesat şi prim-ministrul grec!


mormant grecArheologii au excavat o movilă veche din nordul Greciei, descoperind ceea ce pare a fi intrarea într-un mormânt important de la sfârșitul domniei războinicului rege şi împărat Alexandru cel Mare, au declarat oficialii greci, citaţi de Huffington Post. Prim-ministrul grec, Antonis Samaras, care a vizitat situl arheologic bine păzit a declarat ca descoperirea este în mod clar extrem de importantă„, datând între anii 325-300 î.Hr.

Alexandru cel Mare, care plecat din regiunea din nordul GrecieiMacedonia, pentru a construi un imperiu care s-a întins până în India, a murit în anul 323 î.Hr., fiind îngropat în Egipt. Membrii familiei regale au fost îngropați în mod tradițional într-un cimitir de lângă Vergina, în vestul îndepărtat, acolo unde a fost descoperit mormântul tatălui lui Alexandru, Filip al II-lea, în anii 1970. Arheologii cred că mormântul Amphipolis, aparent nejefuit până în prezent, înconjurată de un zid surprinzător de lung și de bine construit, având diverse decoraţiuni de marmură, ar putea aparţine unui străvechi senior oficial senior.

Arheologul Katerina Peristeri susține că movila a fost inițial acoperită de o statuie a unui leu de mare, care a fost descoperită în urmă cu un secol, la circa 5 kilometri de sit. În trecut, leul a fost asociat cu Laomedon din Mytilene, unul dintre comandanții militari ai lui Alexandru, care a devenit guvernator al Siriei, după moartea regelui. Excavarea va răspunde la întrebarea crucială cu privire la cine a fost îngropat în interior, a declarat premierul Samaras. Mormântul este de așteptat să fie deschis în următoarele două săptămâni.

P.S. Ştirea este interesantă… mi-ar place să cred că poate va fi descoperit în sfârşit mormântul lui Alexandru cel Mare, unul din marile enigme ale istoriei. Aşa cum spuneam într-un articol din aprilie 2014 (Mormântul pierdut al lui Alexandru cel Mare va rămâne un mister etern, ca şi mormântul nedescoperit al lui Moise. Trupul neînsufleţit al împăratului a fost transportat în “locuinţele zeilor” din cer?), locația originală a mormântului lui este subiectul multor speculații. Împăratul a murit brusc în Babilon, pe 11 iunie 323 î.Hr., la vârsta de 33 de ani. Una din tradiţiile istorice spune că trupul neînsufleţit al lui Alexandru cel Mare a fost plasat în două sicrie de aur, unul pus în interiorul celuilalt, care, la rândul lor, au fost puse pe un car de aur. Acest car neprețuit nu a fost niciodată găsit. O altă sursă spune că trupul regelui a fost pus într-un vas mare de lut, umplut cu miere și apoi pus în sicriu…dar, din nou, nimeni nu știe unde a fost plasat sicriul. Trupul lui Alexandru a fost adus în Alexandria (Egipt), unde a stat expus cel puţin jumătate de mileniu. Există unii istorici care susţin că forţele anti-păgâne au demolat mormântul lui Alexandru, iar rămăşiţele cadavrului au fost distruse în anul 397 d.Hr.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO