Generalul comunist Ștefan Kostyal şi profeţia sa: în lume se va întoarce comunismul sub o altă formă, şi el ne va domina! Din păcate, cam are dreptate…


Ștefan Kostyal (1922 – 2013) a fost un important general comunist. Pe timpul lui Ceauşescu, a fost descoperit că era spionul sovieticilor, aşa că a fost degradat ca soldat (însă gradul de general-maior l-a recâştigat în 1990). Kostyal a participat la începutul anilor 1980, împreună cu Ion Ioniță și Nicolae Militaru, la un complot împotriva lui Ceaușescu, dar care a eșuat.

În anii ’80, Ştefan Kostyal a fost încarcerat sub acuzația oficială de „furt de energie de la contorul de acasă” (probabil că regimul ceauşist nu i-a găsit altă acuzaţie mai bună pentru a fi ţinut în carceră). Foarte interesant, dar cât timp a stat în închisoare, Kostyal l-a avut ca şi coleg de celulă pe Sorin Ovidiu Vîntu, cel care avea să devină miliardar în anii ’90, printr-o serie de tranzacţii dubioase. Oare să fi fost totul o coincidenţă?

În 2011, Kostyal oferă un interviu cotidianului „Adevărul”, în care spune mai multe lucruri şocante, însă cea mai importantă mi se pare „profeţia” sa despre ceea ce se întâmplă azi în lume. Se ştie că acest Kostyal era un mare iubitor de comunism şi bolşevism, aşa că îşi dorea reîntoarcerea comunismului în lume:

Reporter: Se mai întoarce comunismul în lume?
Kostyal: Vine! Nu o mai duce mult capitalismul, o să devină o junglă, se vor mânca oamenii unii pe alţii. Au râs ei de planificarea economică, dar uite că nu mai sunt rezerve. A crescut populaţia cu câteva miliarde şi nu putem hrăni oamenii ăştia. Capitalismul!?

Şi, observăm astăzi, în anul 2022, 11 ani mai târziu, că acest mare fost general filorus a avut dreptate: modelul comunist chinez de guvernare (cel cu „credite sociale” pentru cetăţeni) pare a fi din ce în ce mai mult la modă în rândul elitelor lumii. Democraţia şi capitalismul original (cu alegeri libere, libertatea cuvântului şi a gândirii, concurenţă economică reală) par să apună. În lume, reţelele sociale impun din ce în ce mai multă cenzură, „corectitudinea politică” e la modă, iar marile corporaţii par să fi luat puterea, sugrumând afacerile mici şi mijlocii (adevăratul motor al capitalismului).

Acesta e, de fapt, noul comunism. În loc de „puterea clasei muncitoare” avem, din ce în ce mai mult, „puterea elitei”. Bolşevismul şi comunismul s-au transformat în neomarxism şi „corectitudine politică”. De fapt, aşa cum dorea Klaus Schwab (globalistul de la Forumul Economic Mondial), în lume se vrea a se impune aceleaşi principii ale lui Marx, Lenin şi Stalin: o societate ateistă (fără religie), fără identităţi naţionale şi istorice, în care individul nu mai contează (ca în democraţie / capitalism), ci societatea în ansamblu. Dar, adevărul e că, în numele acestei societăţi, se ascunde, din nou, dorinţa unor elite de a ne conduce şi subjuga…


Lasă un comentariu