În 2012, scriam acest articol (Au fost descoperite câteva noi piramide egiptene necunoscute, cu ajutorul lui Google Earth?) despre descoperirea unor piramide egiptene extrem de vechi. Citez din articol:
Două posibile complexe de piramide egiptene, necunoscute până în prezent, au fost localizate cu ajutorul imaginilor de pe satelit obţinute de Google Earth. Unul dintre complexe conţine o structură piramidală distinctă, trunchiată care are aproximativ 40 de metri în lungime. Acest loc prezintă trei coline mici, într-o formaţiune foarte distinctă, similară alinierii în diagonală a piramidelor de pe platoul Giza. Al doilea complex posibil conţine patru coline, cu un platou mai mare de formă triunghiulară. În acest loc, două coline mai mari au o lungime de aproximativ 75 de metri, în timp ce colinele mai mici au circa 35 de metri lungime. Complexul este aranjat într-o formaţiune foarte distinctă, cu platoul mare în apropierea unei forme triunghiulare ce are o lungime de aproximativ 180 de metri. Cele două locuri au fost descoperite de cercetătoarea americană Angela Micol, care are o experienţă de pesarte 10 ani în cercetarea arheologică cu ajutorul satelitului. Aceste descoperiri au fost avizate de către egiptologul şi expertul în piramide Nabil Selim.
Acum, un alt cercetător, pe nume Robert Ballard crede că aceste resturi de piramide demonstrează faptul că ele au o vechime biblică, fiind construite înainte de „potopul lui Noe”. Marele Potop este un subiect controversat printre oamenii de ştiinţă, dar sunt destui care sunt convinși că odată, în trecutul îndepărtat al planetei noastre, a existat o inundaţie catastrofală, care a scufundat zone întregi şi a distrus civilizaţii umane. Se crede că atunci a fost ziua în care aproape totul a murit pe Pământ.
Mulți oameni asociază povestea Marelui Potop cu Biblia. Cu toate acestea, povestea Arcii lui Noe nu este doar o poveste biblică; Noe a fost cunoscut sub un alt nume în India, printre vechii egipteni si printre amerindieni, pentru a menționa doar câteva culturi. Unele detalii ale poveștii lui Noe par atât de similare, încât mulţi cercetători biblici cred că povestea lui Noe și arca sa din Biblie a fost inspirată din legenda despre un potop gigantic, din apropiere de Mesopotamia, legendă ce o găsim în „Epopeea lui Ghilgameș”.
Acum, revenind la străvechile piramide din Egipt descoperite cu ajutorul lui Google Earth, deşi nu există nicio dovadă că aceste structuri remarcabile datează dinainte de Marele Potop, totuşi nu putem exclude ca ele să fi fost cauzate de apele devastatoare din vechime.