Au fost găsiţi extratereştrii? Astronomii ruşi au detectat un semnal ciudat provenind de la o stea aflată la doar 94 de ani-lumină faţă de noi!


semnal radio extraterestriSemnale radio emise de o stea aflată la aproximativ 94 de ani-lumină de Pământ au dat startul unei noi căutări pentru viața extraterestră. Aceste semnale radio au fost detectate de către astronomii ruși, folosind radiotelescopul Ratan-600.

Deşi este puţin probabil că semnalele au fost transmise de către o rasă extraterestră avansată, vânătorii de fiinţe inteligente galactice cred că ar trebui să urmărim îndeaproape acest nou candidat pentru viața extraterestră.

Reporterul Paul Gilster de la „Centauri Dreams” a fost unul dintre primii care au scris despre această poveste. El a relatat faptul că semnalul radio ciudat a fost detectat de către un grup internațional de astronomi la 15 mai 2015. Un semnal puternic a fost capturat în direcția stelei HD164595, aflate în constelația Hercule. Concluziile lor vor fi discutate la următoarea sesiune SETI care va avea loc la data de 27 septembrie 2016.

Cercetătorii ruşi spun că nu sunt foarte încrezători pentru a afirma că semnalele ar trebui să aibă originea într-o civilizaţie extraterestră, dar au încurajat oamenii de știință să monitorizeze în permanență acest nou obiectiv, pentru că are un mare potenţial. Steaua HD164595 este de aproape aceeași mărime și vârstă ca şi Soarele nostru, şi se află situată la doar 94 de ani-lumină faţă de noi. Până în prezent, doar o singură planetă a fost identificată în jurul acestei stele, un fel de „Neptun” aflat într-o orbită circulară, dar este posibil ca mai multe planete să se afle în jurul acestei stele.

Atunci când s-au uitat la semnalul detectat, pentru a determina dacă era natural sau artificial, cercetătorii au considerat că, dacă acesta ar fi de origine artificială, atunci ar fi fost produs de o civilizaţie Kardashev de tip II, o rasă extraterestră avansată, capabilă de a valorifica aproape tot potențialul energetic al stelei-gazdă. Noi, oamenii, suntem o civilizaţie Kardashev de tip I, adică exploatăm întregul potențial energetic al planetei noastre. Desigur, în afara posibilei sale origini artificiale a semnalului recepţionat, acesta ar putea fi foarte bine doar o anomalie naturală, cum ar fi un zgomot de fond.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO