Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Vulcanul Laki din Islanda, cel care a declanşat Revoluţia franceză din 1789, ameninţă din nou Europa!

180

vulcanul lakiSă citim o ştire din ziarul Click:

“Sute de persoane au fost evacuate după ce un vulcan a erupt în sudul Islandei, informează BBC News. Vulcanul, aflat în apropierea gheţarului Eyjafjallajoekull, a dat semne de activitate în primele ore ale nopţii, astfel că autorităţile au închis toate drumurile din zonă. Cu toate că activiatea vulcanică nu reprezintă o ameninţare imediată pentru populaţie, autorităţile au hotărât evacuarea a aproximativ 500 de persoane.

Vulcanul aflat în apropierea gheţarului Eyjafjallajoekull şi situat la doar 120 de kilometri de capitala Reykjavik a erupt ultima oară acum circa 200 de ani, în 1821. Oficialii se tem că erupţia ar putea cauza inundaţii, din cauza topii accelerate a gheţii. Postul public de radio RUV informează că a început deja să se depună cenuşă şi că au fost observate scântei ieşind din gheţar.

Din cauza activităţii vulcanice trei curse ale Icelandair, care legau Islanda de SUA, au fost întoarse din drum”.

Ceea ce nu se spune în ştire e faptul că vulcanul Laki din Islanda a mai erupt şi în anul 1783, degajând gaze care s-au transformat în ceaţă. Această ceaţă s-a deplasat de-a lungul Oceanului Atlantic, schimbând vremea în toată Europa. Mulţi au murit din cauza otrăvirii cu gaze în Marea Britanie, iar foametea s-a extins în tot continentul european. Aceasta foamete a fost “combustibilul” care a ajutat la izbucnirea Revoluţiei franceze din 1789. Pictori de la sfârşitul secolului al XVIII-lea, au ilustrat apusuri de soare pline de ceaţă datorită vulcanului Laki.

Orgoni Crystal