Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Se poate trăi şi pe stele! Telescopul Spaţial Spitzer a descoperit o stea rece pe care omul ar putea trăi fără probleme

154

blankScriam în august 2011 o ştire despre descoperirea unor stele mai reci decât trupul uman (https://www.lovendal.ro/wp52/nasa-a-descoperit-stele-mai-reci-decat-trupul-uman-si-confirma-ca-langa-noi-se-pot-ascunde-stele-invizibile-ochiului-uman/). În acelaşi registru, iată o ştire asemănătoare, de pe UPI.com:

Telescopul Spaţial Spitzer a înregistrat imaginile celei mai reci stea-companion din afara sistemului nostru solar. Prof. de astronomie Kevin Luhman a spus că steaua pitică brună se mişcă prin spaţiu este la fel de rece ca Pământul, şi are drept companion o stea pitică albă. “E cel mai rece obiect fotografiat în afara sistemului nostru solar”, a spus Lehman, coordonatorul echipei de cercetare. “Masa sa este de 6 până la 9 ori mai mare decât cea a lui Jupiter. În esenţă noi am descoperit o stea foarte mică, cu o temperatură asemănătoare Pământului.”

O pitică brună se formează ca o stea, dintr-un nor masiv de praf şi gaze, numai că masa sa nu este suficientă pentru aprinderea reacţiilor termonucleare, rezultatul fiind o “stea căzută” care este extrem de rece.

În imaginea de mai jos se poate vedea în partea stângă, steaua rece, iar în partea dreaptă, companionul ei, pitica albă.

blank

Orgoni Crystal