S-au descoperit bacterii care consumă metale toxice şi deşeuri! Aceste bacterii ne pot salva planeta de poluare!


bacterie anti poluareÎngropate adânc în noroi de-a lungul malului unui lac de sare aflat în apropierea Parcului Naţional Yosemite (SUA), există o mulţime de colonii de bacterii, cu proprietăţi neobișnuite: ele respiră un metal toxic pentru a supraviețui, scrie site-ul sciencedaily.com. Cercetătorii de la Universitatea din Georgia (SUA) au descoperit aceste bacterii după ce au făcut o expediție recentă în lacul Mono (California), și experimentele lor cu aceste organisme neobișnuite arată că, într-o bună zi, acestea pot deveni un instrument util pentru industrie și protecția mediului.

Bacteriile folosesc elemente care sunt otrăvitoare pentru oameni, cum ar fi antimoniu și arsen, în loc de oxigen, o abilitate care le permite să supraviețuiască îngropate în noroiul izvoarelor fierbinţi. „La fel cum oamenii respiră oxigen, aceste bacterii respiră elemente otrăvitoare pentru a supraviețui”, a declarat Chris Abin, autor unui document publicat recent în revista „Environmental Science & Technology„. „Bacteria este deosebit de „pasionată” de arsen, dar se foloseste şi de alte elemente apropiate și credem că ar putea fi posibil să-i exploatăm aceste abilități naturale.”

Antimoniul este un metal de culoare argintie, care este utilizat pe scară largă de către numeroase industrii pentru a face materiale plastice, produse din cauciuc, substanțe ignifuge și o serie de componente electronice, inclusiv celule solare și LED-uri. Pentru a face aceste produse, antimoniul trebuie convertit în trioxid de antimoniu, iar această bacterie este capabilă de a produce două tipuri foarte pure de trioxid de antimoniu cristaline, perfect potrivite pentru industrie.

Metodele chimice tradiționale utilizate pentru a transforma minereul de antimoniu în trioxid de antimoniu pot fi costisitoare, consumatoare de timp și se creează de multe ori produse secundare nocive. Dar bacteriile descoperite de cercetătorii produc trioxidul de antimoniu în mod natural, ca urmare a respirației, creând astfel un produs industrial util, fără a crea produse secundare toxice sau care să necesite echipamente specializate.

„Cristalele de trioxid de antimoniu produse de această bacterie sunt cu mult superioare celor obținute în prezent prin metode chimice”, a declarat cercetătorul James Hollibaugh.

Dar utilitatea bacteriilor nu se limitează doar la rafinarea antimoniului. Acestea dispun de o serie de enzime diferite care le permit să utilizeze alte elemente periculoase, care se acumulează în apele uzate lângă mine sau rafinării și reprezintă amenințări serioase pentru oameni și animale. De exemplu, bacteriile sunt capabile de reducerea altor contaminanți, ca de exemplu seleniu și telur. Testele preliminare sugerează că bacteriile pot fi folosite pentru a îndepărta acești poluanți din apele uzate și a proteja ecosistemele din jur.

P.S. Cum de nu s-au descoperit aceste bacterii până în prezent!? Astfel, multe din industriile poluante ar putea fi „purificate” în mod natural. Şi nu ar mai fi nevoie de războiul permanent dintre marile corporaţii şi organizaţiile ecologiste…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock