În Africa de Sud a fost scos la suprafaţă un diamant albastru gigantic, în valoare de 20 de milioane de dolari… De ce dau bogătaşii atâţia bani pe o piatră!? Nu cumva diamantele amplifică „energiile extraterestre”?


http://www.dreamstime.com/-image3975139Un diamant albastru şi extrem de valoros a fost găsit în Africa de Sud, în faimoasa mină de diamante Cullinan, scrie BBC News. Acest diamant remarcabil, de 29,6 de carate a fost extras de compania Petra Diamonds, şi ar putea valora aproape 20 de milioane de dolari.

Diamantele albastre sunt mult mai rare şi mai valoroase decât diamantele obişnuite, iar mina Cullinan este una dintre cele mai bune surse din lume pentru diamantele albastre. „Această piatră este una dintre cele mai excepţionale pietre recuperate din mina Cullinan de către compania Petra”, a declarat un purtător de cuvânt. „Diamantul este incredibil de albastru, având o saturaţie, un ton şi o claritate extraordinară, şi are un mare potenţial de a lustrui o piatră de o mare valoare şi importanţă.”

Un diamant similar a fost descoperit în 2009 şi a fost vândut cu 10 milioane de dolari la o licitaţie. Mina Cullinan este faimoasă în special pentru celebrul diamant albastru „Star of Africa” („Steaua Africii”), o piatră de 530 de carate, care a ajuns în posesia regelui Edward al VII-lea, acum făcând parte din bijuteriile Coroane britanice.

P.S. Înţeleg că diamantele sunt extrem de rare, dar preţul lor, de ordinul zecilor milioane de dolari, mi se pare mai mult decât exagerat. De ce a da cineva 10 milioane sau 20 de milioane de dolari pe un simplu diamant? Doar ca să-şi investească banii lichizi? Doar pentru a epata? Mai demult, citeam într-o carte ocultă că diamantele mai mari pot amplifica anumite energii „extraterestre” şi poate că acesta e motivul ocult pentru care ele sunt atât de valoroase….


Lasă un comentariu