O nouă substanță chimică reactivă a fost găsită în atmosfera Pământului! Despre ce e vorba?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Oamenii de știință bănuiseră demult că trioxizii – compuși chimici cu trei atomi de oxigen – vor fi găsiți într-o zi în atmosfera planetei noastre și acum, datorită muncii cercetătorilor de la Universitatea din Copenhaga, prezența lor a fost în sfârșit dovedită fără echivoc pentru prima dată.

„Putem arăta acum, prin observație directă, că acești compuși se formează de fapt în atmosferă, că sunt surprinzător de stabili și că sunt formați din aproape toți compușii chimici”, a spus co-autorul studiului, Jing Chen. „Toate speculațiile trebuie acum oprite”.

Existența trioxizilor în atmosfera Pământului este îngrijorătoare, nu în ultimul rând pentru că aceștia sunt foarte reactivi și ar putea contribui la o serie întreagă de probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă și respiratorii. De asemenea, este probabil ca acestea să aibă un efect asupra schimbărilor climatice.

„Tipul de compuși pe care i-am descoperit sunt unici în structura lor”, a spus profesorul Henrik Grum Kjaergaard de la Departamentul de Chimie al Universității din Copenhaga. „Și, pentru că sunt extrem de oxidanți, cel mai probabil aduc o serie de efecte pe care încă nu le-am descoperit”.

Fără îndoială, vor fi necesare studii suplimentare pentru a înțelege exact care ar putea fi toate aceste efecte.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): dailymail.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock