Marele mister al tabloului „Păstorii din Arcadia” şi legătura lui cu organizaţia secretă „Prioria din Sion”


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

La celebrul Muzeu Louvru din Paris, un tablou al pictorului Poussin atrage privirile vizitatorilor: „Păstorii din Arcadia”. Născut în 1594, Nicolas Poussin era de origine aristocratică. Cariera lui Poussin a început în Italia, însă s-a întors în Franța, în urma insistențelor celebrului cardinal Richelieu, care i-a comandat o pictură. După ce s-a achitat de obligație, Poussin a revenit în Italia, pe care nu o va mai părăsi niciodată.

Revenind la „Păstorii din Arcadia”… se pare că această pânză a fost retușată de mai multe ori. Ea reprezintă trei păstori care fac niște gesturi sub privirile unei femei, părând a descifra o frază neterminată. „Et in Arcadia Ego”, adică „Chiar şi în Arcadia, eu sunt” apare scris în tablou. Ce semnificaţie secretă au aceste cuvinte?

Dar, ce reprezintă această femeie? Probabil un simbol, alegoria Ordinului secret Notre-Dame de Sion, care veghea asupra păstorilor din Arcadia. La Roma, Poussin i-a întâlnit probabil pe membrii Ordinului de Sion. Acolo el a devenit depozitarul unor secrete ale acestora.

Ordinul din Sion sau Prioria din Sion a fost şi este (se pare) o societate extrem de secretă de-a lungul timpului, fiind fondată oficial în anul 1099, în timpul primei cruciade. Dar, grupul secret este mult mai vechi, fiind păstrător al unui secret extrem de periculos pentru omenire. Prioria din Sion a fost dirijată de o mulţime de Mari Maeştri, nume sonore din istorie, ca Isaac Newton, Botticelli sau celebrul Leonardo da Vinci, despre care se spune că ar fi condus Prioria în ultimii săi 9 ani de viaţă. Printre liderii ei de dată recentă se numără scriitorul Victor Hugo şi cineastul Jean Cocteau. De asemenea, din rândul membrilor obişnuiţi ar fi făcut parte, se pare, figuri de istorice ca Ioana d’Arc, Nostradamus şi papa Ioan al XXIII-lea. Scopul declarat al acestei organizaţii este acela de a-i proteja pe descendenţii vechii dinastii de regi merovingieni ai statului franc, care au domnit din secolul al V-lea până în secolul al VII-lea (ultimul fiind Dagobert al II-lea).

„Păstorii din Arcadia” face parte din rândul operelor alegorice, opere care au avantajul că este suficient un singur cuvânt pentru a elucida raporturile pe care mulțimea nu le sesizează; ele sunt oferite tuturor, dar semnificația se adresează unei elite. Deasupra maselor, expeditorul și destinatarul se înțeleg…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock