Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Detalii uluitoare despre originea organizaţiei Illuminati – legătura ei cu o doctrină secretă gnostică din secolul al III-lea şi cu secta musulmană a Asasinilor


Precum se ştie, pe 1 mai 1776, profesorul de drept civil Adam Weishaupt de la Universitatea Ingolstadt, formează organizaţia Illuminati, una dintre cele mai hulite organizaţii din lume. Dar, trebuie să fii naiv să crezi că un simplu profesor universitar poate să creeze de unul singur o organizaţie, care să devină în scurt timp spaima tuturor guvernelor din Europa. E clar că el a avut în spate susţinerea altora; de aceea, nu degeaba au apărut zvonurile că unul dintre co-fondatori ar fi fost Wilhelm de Hesse, patronul lui Mayer Rothschild, creatorul dinastei banchere Rothschild. De atunci, a rămas zvonul că Illuminati reprezintă, de fapt, Rothschild.

Weishaupt şi iezuiţii

Ordinul Illuminati a fost interzis de papa Clement al XlV-lea. Acest lucru l-a înfuriat pe Weishaupt, pentru că studia pentru a deveni preot iezuit. Deşi acest edict l-a determinat pe Weishaupt să rupă orice legătură cu biserica, el a rămas fascinat de canoanele teologiei iezuite.

Ținând seama de profunda lui cunoaștere a Ordinului Iezuit, este posibil ca Weishaupt să fi preluat numele de Illuminati de la un grup secret disident din rândurile iezuiților, numit Alumbrados („Iluminații”) din Spania, grup care fost înființat de fondatorul iezuiților, spaniolul Ignatius de Loyola. Aceștia predicau o formă de gnosticism, crezând că spiritul uman putea obține cunoașterea directă a lui Dumnezeu și că înfloriturile religiei formale nu erau necesare pentru cei care descopereau „lumina”. În aceste condiții, nu trebuie să ne mire faptul că Inchiziția Spaniolă a emis edicte succesive de interzicere a activității acestui grup în anii 1568, 1574 și 1623. Weishaupt scria că, odată ce întemeiase organizația Illuminati, și el, de asemenea, a avut de înfruntat „dușmănia de moarte a iezuiților, la ale căror intrigi a fost totdeauna expus”.

Doctrina secretă gnostică din secolul al III-lea

Se pare că Adam Weishaupt a fost, de asemenea, foarte influențat în decizia lui de un negustor cunoscut doar sub numele de Kolmer. Acesta, suspectat de unii cercetători ca fiind una și aceeași persoană cu Altotas, care era admirat și menționat de magicianul Curții franceze și revoluționarul Cagliostro, și-a dobândit cunoștințele ezoterice din Egipt și Persia, trăind mulți ani în Orientul Mijlociu. Kolmer predica o doctrină secretă bazată pe o formă veche de gnosticism, denumită maniheism, sau mandeenism, care folosea cuvântul iluminat înainte de secolul al III-lea.

Din câte se spunea, Kolmer l-a întâlnit pe Cagliostro pe insula Malta, o citadelă a Cavalerilor Templieri, în timpul călătoriei sale către Franța și Germania, la începutul anilor 1770. Cagliostro, viitorul revoluționar francez, s-a implicat apoi în activitățile masoneriei împreună cu renumitul fante venețian Giovanni Giacomo Casanova, precum și cu misteriosul conte de Saint-Germain.

Odată ajuns în Germania, Kolmer i-a împărtășit secretele sale lui Weishaupt, care apoi a avut nevoie de câțiva ani pentru a se hotărî cum să unească toate sistemele oculte în noul său ordin, IIluminati. Devoțiunea lui Weishaupt față de vechile mistere mesopotamiene este demonstrată și de faptul că organizația lui secretă, Illuminati, adoptase calendarul persan.

Structura iniţială a organizaţiei Illuminati

Weishaupt a creat pentru inițiați o structură piramidală, după modelul iezuit și francmasonic, în care persoanele importante ocupau primele nouă grade superioare din ierarhia organizației. Colegilor săi din organizația Illuminati, Weishaupt le era cunoscut sub numele de cod „Spartacus”, nume însușit în onoarea sclavului care a condus o revoltă sângeroasă împotriva romanilor în anul 73 î.Hr.

Organizaţia Illuminati îşi are originea în cadrul sectei musulmane a ismaeliţilor?

Potrivit unui articol apărut într-o revistă în anul 1969, organizația Illuminati ar fi apărut în cadrul sectei musulmane a ismaeliților, un grup strâns legat de venerații Cavaleri Templieri, care s-ar putea să fi adus idealurile organizației Illuminati în Europa cu câteva sute de ani înaintea lui Weishaupt. Autorul articolului spunea că Weishaupt studiase învățăturile liderului infamei secte musulmane a Asasinilor, numiți astfel pentru că erau mari consumatori de ha*iș, și că el însuși ajungea să dobândească „iluminarea” cu ajutorul mari*uanei cultivate pe lângă casă.

Doctrina principală a Illuminati: scopul scuză mijloacele!

Membrii organizației Illuminati erau îndoctrinați cu cunoștințele ezoterice antice și se opuneau faptului pe care ei îl interpretau a fi tirania exercitată asupra popoarelor de Biserica Catolică și de guvernele naționale sprijinite de aceasta. Weishaupt scria: „Omul, în esență, nu este rău, el este obligat să devină astfel de către o moralitate arbitrară. El este rău pentru că religia, statul și exemplele rele îi pervertesc sufletul. Când, în sfârșit, rațiunea va deveni religia oamenilor, atunci va fi rezolvată problema.”

Weishaupt pomenea, de asemenea, despre o filozofie care a fost utilizată cu rezultate cumplite de-a lungul anilor de către Hitler și de mulți alți tirani. „Păstrați secretul nostru. Țineți minte că atingerea scopului scuză mijloacele folosite pentru asta și că înțelepții ar trebui să folosească, pentru a face binele, toate mijloacele pe care răii le folosesc pentru a face răul.” Așa că, pentru iluminați, este acceptabil orice mijloc ce-i ajută să-și atingă scopurile, indiferent dacă asta înseamnă să mintă, să înșele, să fure, să ucidă sau să declanșeze războaie.