Din secretele celor mai importante baze subterane militare din Rusia


Nu există nicio îndoială că lumea este acum un loc periculos. Dacă va veni războiul – unul nuclear mă refer – ce vor face liderii mondiali și elitele? Nu cumva se vor îndrepta adânc sub suprafața planetei, pentru a se întoarce câţiva ani mai târziu pentru a conduce ce-a mai rămas din planetă și din civilizația umană? Un astfel de lucru nu este deloc imposibil. De fapt, există semne semnificative că planurile sunt într-adevăr făcute pentru a se asigura că buncărele subterane vor fi locul de adăpost în cazul apariției „apocalipsei nucleare”. Aşadar, să aruncăm o privire la unele dintre instalațiile secrete care există în Rusia.

1) Complexul subteran din Munţii Yamantau (Rusia)

Având în vedere faptul că Rusia are o suprafață uriașă de teritoriu, există o mulțime de zone în care pot fi construite facilități subterane sigure. Serviciile secrete occidentale cunosc de zeci de ani că există cel puțin două instalații masive și care au capacitatea de a supraviețui loviturilor nucleare, în special ca urmare a faptului că acestea sunt construite în munți aproape impenetrabili. Este vorba de complexele subterane din Munţii Yamantau și din Munții Kosvinski.

Despre complexul din Munţii Yamanatau am mai vorbit într-un articol din 2013 – Imensul şi misteriosul complex subteran din Munţii Yamantau… se pregătesc ruşii pentru un mare război nuclear? Publicul a aflat despre Yamantau în 1996, odată cu un articol apărut în 1996 în cotidianul „New York Times” care spunea următoarele: “Într-un proiect secret, ca o reminescenţă a celor mai reci zile ale Războiului Rece, Rusia construieşte o bază militară subterană mamut în Munţii Urali, spun oficialii occidentali şi martorii ruşi. În interiorul munţilor Yamantau din zona Beloretsk (la sud de Urali), proiectul implică crearea unui complex uriaş, ce este servit de o şosea, de o cale ferată şi de mii de muncitori”. Se spune că acest complex a fost construit pentru conducerea şi elita Rusiei în cazul unui atac nuclear, fiind planificat încă de pe timpul lui Brejnev (anii 1970).

Se crede că acest complex este extrem de mare, având o suprafaţă de milioane de metri pătraţi; el este destul de mare pentru a adăposti 60.000 de persoane şi deţine un sistem special de filtrare a aerului pentru a rezista atacului nuclear, chimic şi biologic.

2) Complexul subteran din Munţii Kosvinski (Rusia)

În ceea ce privește complexul din Munții Kosvinski şi acesta este la fel de impenetrabil ca cel de la Yamantau. Construit în inima munţilor, situat în nordul Uralilor, se pare că tot complexul este protejat de o zonă de granit de circa 400 de metri grosime și, la fel ca şi baza Yamantau, este proiectat pentru a oferi locuințe pentru elita rusească în eventualitatea unui atac nuclear. Tot ceea ce este cunoscut cu siguranță este faptul că şi această construcție a fost finalizată până la mijlocul anilor 1990 și că, la fel ca şi Yamantau, poate găzdui mii de oameni, precum şi o cantitate foarte mare de hrană, apă, consumabile medicale și toate facilităţile necesare supravieţuirii în subteran nu doar luni, ci chiar ani de zile.

3) Complexul subteran de la Kapustin Yar (Rusia)

Kapustin Yar se află în regiunea Astrahan. Construcția bazei a început în anii 1940, cu intenția iniţială de a crea instalații militare pentru construirea și testarea de rachete noi. Prima lansare de rachete a avut loc în octombrie 1947, folosindu-se ca şi test o rachetă nazistă A-4 capturată la sfârşitul celui de-al doilea război mondial. Pe măsură ce baza a crescut în mărime, au fost realizate și alte teste de rachete, iar la începutul anilor 1950 au fost efectuate teste cu bombe atomice în imediata vecinătate. Sateliții spioni ai serviciului de securitate National Reconnaissance Office (NRO) din SUA au remarcat că în ultimii ani, s-au efectuat săpături masive la Kapustin Yar, ceea ce sugerează că baza nu este utilizată doar pentru testele cu rachete, dar e posibil ca aici să se fi construit un buncăr uriaș, subteran, unul proiectat să reziste efectelor teribile ale unui război nuclear.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock