Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

“Laptele reprezintă una dintre cele mai importante surse de boală” – crede o pagină de Facebook vegană. Cât de adevărată e afirmaţia?

1899

blank
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

De pe pagina de Facebook Ghidul Bobocului Vegan citim următoarea postare despre laptele consumat de oameni:

* Laptele de origine animală. Una dintre cele mai importante surse de boală pentru oameni: intoleranţe, cancer, hipertensiune, Parkinson, scleroză multiplă, diabet, astm, osteoporoză, cancer de prostată, cancer de ovare, dereglări hormonale foarte grave, imunitate foarte scăzută, obezitate, pietre la rinichi, ateroscleroză, constipaţie, mucus, ulcer, infecţii, probleme cu tiroida. Şi totuşi oamenii îl beau cu tot dragul şi cu toată pofta de boală.

* Cu mii de alternative vegetale la lichidul matern al animalelor oamenii aleg în continuare să plătescă pentru sclavia animalelor şi boală la superlativ.

* “Vacile de lapte“, datorită producţiei continue de lapte ajung ȋn scurt timp să fie extenuate și atunci când nu mai pot da suficient lapte sunt trimise la tăiere. Deoarece organismul și ugerul acestor vaci nu au fost create pentru a fi exploatate într-o măsură atât de intensivă, după ceva timp apare o inflamație dureroasă a ugerului, cunoscută sub numele de mastită. Această inflamație, fie este tratată cu antibiotice, fie se soldează cu trimiterea vacii respective la abator. De aceea nu trebuie sa ne mire faptul că există în lapte și in produsele lactate puroi, antibiotice sau alte medicamente.

* Anual vacile sunt inseminate artificial, pentru ca fluxul de lapte să nu se oprească, deoarece vacile produc lapte numai după ce dau naștere unui viţel. După naștere, mama și copilul sunt separaţi, despărţire care provoacă ambilor o traumă dureroasă. Datorită instinctelor naturale, această separare este atât de dureroasă și atât de dramatică, ȋncât atât vaca, cât și viţelușul plâng, mugesc și ţipă zile ȋntregi după ce au fost despărţiţi.

* Aceste atrocități se petrec numai datorită cererii consumatorilor pentru lapte și produse lactate, ale căror efecte devastatoare asupra sănătăţii umane au fost ȋntre timp demonstrate de nenumărate studii știinţifice.

P.S. Atenţie la această postare a unei pagini care promovează veganismul. Am citit mai multe studii privind laptele şi produsele lactate, iar aici trebuie să fim cu discernământ. Există studii care spun că acest lapte nu este bun pentru sănătatea umană, dar altele sugerează contrariul. Totuşi, puţin echilibru nu ar fi rău. Nu trebuie să exagerăm cu acest consum de lapte, iar dacă ne putem lipsi de el, cu atât mai bine.

Orgoni Crystal